Patrimoni
Societat 19/07/2022

El Consell de Mallorca convida els pagesos de la Tramuntana a fer-se seu el Distintiu de la Serra

La institució insular demana a prop de 50 productors i transformadors la seva adhesió i el seu compromís ambiental, social i de conservació del patrimoni que implica el nou segell

ARA Balears
1 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Ctalina Cladera, durant la presentació.

PalmaEl Consell de Mallorca ha iniciat una campanya d'adhesió adreçada als pagesos de la Tramuntana perquè formin part de la iniciativa del Distintiu Serra. "Aquest distintiu, al qual convidam tots els productors i transformadors a adherir-se, posa l'accent en la qualitat del producte i valora la dificultat que duu associada produir a la serra de Tramuntana", ha manifestat la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera.

El segell servirà per assenyalar que el consum d'un producte o d'un servei col·labora amb el manteniment, la preservació i la protecció de la Serra, ha explicat el Consell. "Tenim un objectiu clar que és recuperar el sector agrari i ajudar a mantenir les explotacions agrícoles de la Serra, no sols per preservar el paisatge, sinó també per donar un impuls a l'activitat econòmica d'aquest Patrimoni Mundial", ha recalcat Cladera.

Per part seva, la consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana, Maria Antònia Garcias, ha declarat que el projecte del Distintiu "promou l'increment de l'agricultura ecològica, la incorporació de les energies renovables i el manteniment o renovació de les varietats tradicionals", entre altres compromisos a assolir els pròxims anys.

El Consell ha detallat que una vegada finalitzada la fase d'adhesió dels productors i transformadors al mes de setembre es posarà en marxa aquest projecte amb la resta dels agents implicats, entre els quals hi ha restauradors, botiguers, hotelers, gestors i propietaris de possessions d'edificis emblemàtics i altres elements patrimonials, així com guies, monitors, dinamitzadors culturals, de natura i turístics, i empreses i entitats que contribueixen a preservar o difondre el paisatge de la serra de Tramuntana.

stats