Contaminació acústica
Societat 07/07/2022

El Consell de Mallorca vol limitar els renous als municipis de la Serra de Tramuntana

Aquest dijous s'ha presentat una proposta de model d’ordenança municipal

ARA Balears
2 min
En concret, l'any passat entre la Direcció General General de Trànsit (DGT) i la Guàrdia Civil van denunciar 530 motoristes.

PalmaEl Consell de Mallorca ha anunciat aquest dijous que està treballant per tal de limitar els renous als municipis de la Serra de Tramuntana. Segons han detallat, a través d'un comunicat, avui s'ha fet la primera passa durant la Mesa de batles i batlesses de la serra de Tramuntana.

El consell insular ha presentat als batles i batlesses dels municipis que formen part d'aquesta zona de l'illa una proposta de model d'ordenança municipal de renous que tenen com a objectiu principal lluitar contra aquells que fan servir les carreteres de la Serra de Tramuntana com un circuit de carreres i els renous que provoca a l'entorn natural.

Així, aquesta ordenança municipal està destinada a prevenir i corregir la contaminació acústica derivada de la circulació de vehicles per les vies públiques dels municipis de la Serra de Tramuntana. En aquest sentit, el Consell de Mallorca ha detallat que, a més d'establir tot el relatiu a l'àmbit d'aplicació, les competències que són municipals, el règim sancionador o la intervenció dels agents implicats, la nova ordenança estableix les limitacions a l'emissió de renous dels vehicles automòbils i dels ciclomotors als titulars i usuaris de vehicles automòbils i de ciclomotors. Així, aquests són els responsables de mantenir en bones condicions de funcionament els dispositius susceptibles de produir molèsties per renous.

L'ordenança prohibeix, també, fer ús del clàxon, llevat en el cas de perill immediat d'accident i sempre que l'avís no es pugui fer per cap altre mitjà; forçar les marxes del vehicle produint renous molestos, com ara fer acceleracions innecessàries o forçar el motor en circular en pendents; utilitzar dispositius que puguin anul·lar o reduir l'acció del silenciador, així com circular amb vehicles amb silenciador incomplet, inadequat o deteriorat, produint un renou innecessari; fer voltes innecessàriament a les illes d'habitatges, accelerar, virar o derrapar, com també produir qualsevol renou per l'ús inadequat del vehicle que molesti els veïns; fer funcionar els equips de música del vehicle a un volum elevat amb les finestres obertes, audible a l'exterior del vehicle.

stats