Cultura 02/06/2022

Se cerquen dones que fossin collidores d'oliva per conservar la memòria de la Serra

El Consell de Mallorca fa una crida per identificar les que contribuïren amb la seva força al desenvolupament de la producció oliera

ARA Balears
1 min
A la presentació de la campanya hi han assistit 12 collidores.

PalmaEl Consell de Mallorca ha iniciat aquest dijous una campanya de recerca de les dones que varen treballar com a collidores a la serra de Tramuntana. La institució insular ha recalcat que "amb el seu treball, contribuïren al desenvolupament de la producció oliera a Mallorca i a la transformació de la Serra".

En aquest sentit, el Consell ha exposat que la seva història durant molt de temps ha estat poc reconeguda. Cal recordar que a la darrera edició dels premis d'honors i les distincions que entrega la institució insular aquest col·lectiu va rebre la Medalla d'Honor i Agraïment. "Conscients que a Mallorca encara viuen moltes dones i ara que tenen una edat avançada, volem trobar-les, retre'ls homenatge i aconseguir que no s'esborri la seva memòria", ha explicat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías.

Durant la campanya es repartiran per Mallorca, inicialment, un total de 300 pòsters. Garcías ha assegurat que és fonamental la implicació de les entitats vinculades a la Serra i també la dels ajuntaments de l'illa.

Cartell de la campanya.

La consellera ha agraït a l'Ajuntament de Campanet la seva participació en la presentació de la campanya, a la qual també han assistit 12 collidores, la majoria del municipi, entre elles Isabel Seguí, qui va recollir en nom del col·lectiu la medalla a l'acte oficial del Consell de Mallorca.

Una vegada finalitzi la campanya i es trobin les collidores, es preveu posar en marxa un projecte per recollir el seu testimoni i posar així en valor la seva història, que forma part de la de moltes persones que varen transformar la Serra.

stats