Societat 02/04/2022

El Consell de la Joventut escull la nova Comissió Permanent

La candidatura encapçalada pel jove Pau Emili Muñoz, l'única que es va presentar a les eleccions, ha estat elegida per unanimitat

ARA Balears
2 min
La  nova Comissió Permanent del Consell de Joventut

PalmaEl Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) ha escollit aquest dissabte la nova Comissió Permanent d'aquest òrgan de participació juvenil que dona veu als prop de 200.000 joves de l'Arxipèlag. La candidatura encapçalada pel jove Pau Emili Muñoz, l'única que es va presentar a les eleccions, ha estat elegida per unanimitat.

Segons ha explicat el Govern, a través d'un comunicat, el nou equip es caracteritza per aglutinar representants de fins a set entitats diferents, cosa que posa de manifest la voluntat d'integració de les diverses sensibilitzats i sectors que componen el CJIB. La nova Comissió Permanent ha destacat que arrenquen amb una missió molt específica: liderar el procés de transformació de l'òrgan en un ens autònom i independent del Govern i consolidar-lo com un referent en l'impuls de les polítiques públiques que facilitin el desenvolupament del jovent en tots els àmbits.

Durant la sessió també s'han aprovat els informes de gestió del 2021 i el pressupost de l'ens per al 2022, fixat en 92.500 euros. Aquests fons es destinen exclusivament a finançar polítiques de joventut, ja que cap dels membres de la Comissió Permanent cobra un sou de l'entitat i tots fan la seva tasca de manera voluntària i desinteressada.

Cal recordar que el CJIB va ser recuperat l'any 2016 com a òrgan sense personalitat jurídica adscrit a la conselleria competent en matèria de joventut després que el 2012 fos abruptament suprimit per decret llei. El nou CJIB, però, no va acabar de satisfer les pretensions de les entitats juvenils, que prest varen demanar constituir-se com a entitat autònoma. Finalment, això serà possible mitjançant la nova llei de polítiques de joventut, que està en tramitació parlamentària i que preveu que el CJIB serà una corporació pública sectorial de base privada.

stats