Societat 22/05/2023

El Consell d'Eivissa demana retirar una publicitat sexista de Foment del Turisme

L'organització empresarial hi havia inclòs l'escut del Consell Insular perquè pretenia rebre una subvenció per la publicació

2 min
Imatge de la campanya de Foment del Turisme.

Palma"Deixa't endur pels nostres sabors!" és el que es pot llegir a imatge promocional, al costat del cos d'una dona, estirada damunt una tovallola a la platja, en banyador. A la seva dreta, apareixen quatre mans que li estenen diferents productes per menjar i beure: des d'una amanida fins a un còctel. La fotografia, pel seu ús de la imatge de la dona, ha creat polèmica a les xarxes socials fins a arribar al Consell d'Eivissa, que ja n'ha demanat la retirada, segons han informat fonts de la institució a l'ARA Balears.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha expressat la seva opinió al respecte a través de Twitter: "La meva condemna a la publicitat absolutament sexista que ha publicat el Consell d'Eivissa, i que no compartiré per no contribuir al seu masclisme. Contra la cosificació de les dones i l'estigmatització i prejudicis de gènere". Segons ha informat Garrido, també en el seu àmbit han demanat la retirada immediata de la campanya.

Davant això, el Consell Insular ha informat en un comunicat que "en referència a la denúncia que ha fet el PSOE sobre una campanya de Forment de Turisme, el Consell d'Eivissa ha remès una carta a Foment demanant la immediata retirada de la campanya i el cessament de la seva difusió". Segons detallen fonts del govern insular, l'organització empresarial havia presentat un conjunt d'accions per rebre una subvenció, dins la qual estava la publicació a la qual fa referència.

"Aquesta campanya no correspon amb la imatge que el Consell d'Eivissa difon de l'illa a través de les seves accions de promoció turística i, per tant, hem demanat que no posin l'escut de la institució ni de la seva marca turística en aquesta publicitat", continua el comunicat. A més, puntualitzen que "el Consell d'Eivissa no ha finançat aquests anuncis".

stats