Societat 04/11/2020

El Consell afronta els actes del 25-N amb una condemna al darrer assassinat masclista a Mallorca

La institució insular iniciarà aquest dijous les activitats emmarcades en el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Ara Balears
2 min
Acte de presentació del 25N al Consell de Mallorca.

PalmaEn el dia de la presentació dels actes del 25-N, que commemoren el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, el Consell de Mallorca ha expressat la condemna i rebuig de la institució al darrer assassinat masclista a Palma. La presidenta Catalina Cladera ha manifestat que "hem de combatre aquesta xacra social entre tots i per això demanam que Mallorca reaccioni".

Per la seva banda, la consellera de Presidència, Teresa Suárez, ha assenyalat que, "per desgràcia, tornam a tenir una prova que és més necessari que mai perseguir les violències masclistes, reforçar la responsabilitat col·lectiva envers la realitat i no pensar que es tracta de fets aïllats. Ens cal sensibilització, no donar l'esquena a una realitat que mata les dones, perquè la societat mallorquina entengui que ens afecta a tots".

En aquest sentit, el Consell ha apuntat que en la programació d'enguany dels actes del 25-N s'ha posat l'èmfasi a dirigir-se, per una banda, a professionals i estudiants dels àmbits de l'atenció social, i per una altra, als homes, "amb l'objectiu que s'incorporin de manera ferma i constant a la lluita per a la igualtat. "La violència masclista la causen els homes i la pateixen les dones", ha dit la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach.

La insitució insular ha explicat que la programació d'enguany del 25-N s'ha adaptat a la pandèmia i es farà de manera telemàtica i amb difusió pel canal de Youtube del Consell en el cas de les activitats obertes al públic.

Aquest dijous, ha destacat el Consell, comencen les jornades Perspectiva feminista en l'abordatge de les violències masclistes, amb sessions programades per als propers quatre dijous, i a les quals s'han inscrit 90 participants, la majoria estudiants i professionals.

També s'ha programat el taller Reaccionem: diàlegs per a la igualtat, a càrrec d'Enrique Urbano, doctor en Estudis Interdisciplinaris de Gènere, i Justo Fernández, divulgador i activista per la igualtat. El Consell ha subratllat que es tracta d'un taller dirigit exclusivament a homes, organitzat en col·laboració amb l'associació Homes Transitant. També hi haurà una conferència oberta a tothom a càrrec d'Octavio Salazar, catedràtic expert de la Universitat de Còrdova, que apel·la a la "necessària revolució masculina".

La institució insular ha exposat que dia 23 es farà la penjada de la banderola reivindicativa i el convit als ajuntaments a sumar-s'hi, i dia 25, l'acte institucional a la seu del Consell de Mallorca, en què es llegirà un manifest.

stats