Tribunals
Societat 02/05/2023

Condemnen a quatre anys de presó dos patrons d'una pastera que va arribar a Mallorca amb 21 persones

Varen cobrar 2.000 euros a cadascun dels passatgers per la travessia

ARA Balears
1 min
Un moment del judici a l'Audiència Provincial.

PalmaDos homes han estat condemnats a quatre anys de presó –dos anys cadascun– per patronejar una pastera que va arribar a Mallorca amb 21 persones a bord, entre ells dos menors. Segons ha informat Europa Press, els detinguts varen cobrar un total 2.000 euros a cadascun dels passatgers per la travessia.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha celebrat aquest dimarts la vista prèvia al judici contra tots dos individus, que ha finalitzat en acord. A més, s'ha acordat la suspensió de la pena privativa de llibertat sota la condició de no delinquir durant un temps de cinc anys i no residir a Mallorca.

Els homes formaven part d'una organització dedicada de manera professionalitzada a la migració clandestina de persones. Operaven des de França, on cobraven els viatges que organitzaven, i captaven les víctimes des d'Algèria. Així, amb la intenció d'entrar en territori espanyol, van conduir una pastera des d'Algèria fins a Mallorca durant 26 hores sense disposar dels necessaris queviures o armilles salvavides per a la travessia.

El fort onatge va fer que entràs aigua a la pastera, cosa que posà en perill així la vida dels tripulants. A més, cap dels acusats tenia coneixements de navegació marítima. A la seva arribada al port de Cala Figuera el desembre de 2022, els dos investigats van ser detinguts.

stats