Societat 23/10/2023

Concurs de trasllats 2023: Educació es compromet a intentar evitar els desplaçaments entre illes

En el cas dels docents amb casuístiques complexes, es preveuran les comissions de serveis per motius humanitaris

2 min
Una aula

PalmaEn el marc de la Mesa Sectorial d'aquest dilluns, la Conselleria d’Educació i Universitats s’ha compromès a posar en joc al pròxim concurs de trasllats el màxim nombre de places possible, incloure les places per jubilació a 31 d’agost del 2024 i la reducció d’horaris lectius per als majors de 55 anys (que també generarà noves places).

A més, Educació s'ha compromès a tenir en compte les places d'incorporació tardana amb l'objectiu de disposar del màxim nombre de places a cada illa i evitar, en la mesura del que sigui possible, els desplaçaments dels docents. Tot aquest seguit de mesures, en cas de complir-se, ajudaran a combatre les dificultats personals i familiars en què es troben els mestres que han de canviar d'illa. Més enllà de les dificultats per conciliar, els problemes d'habitatge que pateixen les Pitiüses, per exemple, deriven en situacions complexes: docents que viuen a hotels i a cotxes o que tenen contractes de temporada a preus desorbitats.

Més enllà d'aquests anuncis, el concurs de trasllats del cos de docents, finalment, queda tal com es va fixar al Reial Decret estatal. D’aquesta manera, tal com ja es donava per fet, els funcionaris de carrera que han aconseguit la plaça per mèrits triaran destinació abans que els que enguany han participat en les oposicions, un fet que ha generat polèmica entre els dos col·lectius. Els estabilitzats per mèrits són funcionaris de carrera i se’ls té en compte l'antiguitat com a interins, un fet que fa possible que puguin passar per davant de funcionaris de carrera amb més antiguitat.

Comissions de serveis humanitàries

Pel que fa als docents que s’han hagut de desplaçar tot i tenir una casuística personal o familiar complexa, Educació es compromet a cercar solucions mitjançant les comissions de serveis per causes humanitàries. D’altra banda, també es començarà a fer feina amb la negociació d’un concurs de trasllats autonòmic propi amb la creació d’un programari específic amb vista a l’any que ve. De fet, Educació treballa ara amb el programari del Ministeri, un fet que no permet introduir determinats canvis. El concurs de trasllats 2023-2024 es coordinarà des de Madrid.

stats