Societat 10/06/2021

De la Concha considera que la reducció que la UE vol per al sector pesquer a les Balears és "injusta i desmesurada"

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha comparegut davant del Parlament

ARA Balears
2 min
Un grup de pescadors treballant

PalmaLa consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha assegurat aquest dijous en el Parlament que la reducció que la Unió Europea ha plantejat per al sector pesquer de les Balears és "injusta i desmesurada", segons ha informat Europa Press. Així ho ha subratllat durant la seva compareixença davant de la Comissió d'Economia de la Cambra, on ha intervingut a petició del PP per explicar "la greu situació" del sector de la pesca d'arrossegament de les Illes i la incidència de les mesures de la Unió Europea. De la Concha ha remarcat que a les Balears ja s'ha fet una reducció del 35%, la qual ha tingut "bons resultats en la recuperació de la biodiversitat marina". "Augmentar aquesta reducció al 40% abans de 2025 suposaria un cop de gràcia per al sector pesquer", ha remarcat.

A més, la consellera ha considerat que l'impacte de la pesca a les Illes "no té res a veure" amb altres territoris i que això "s'ha de tenir en compte tant per part del Govern com d'Europa". En aquest punt, ha posat com a exemple el nombre d'embarcacions registrades a la zona de Catalunya i València, on n'hi ha 420, mentre que les Balears només en tenen 34. Per això, la titular de pesca ha dit que farà "tot el possible" per demostrar que la pesca de les Balears "és la més sostenible de tota la Mediterrània". "L'objectiu és que el Ministeri ho entengui i apliqui un tracte diferenciat a la Comunitat Autònoma". "Volem un tracte equitatiu, sostenible i just", ha afegit. De fet, el portaveu de Podem, Alejandro López, ha apuntat que "la clau del problema és aconseguir que el Ministeri ho entengui i s'adapti a la realitat de les Balears", ha assenyalat.

En el torn dels partits, la diputada del PP Virginia Marí ha demanat a la consellera una valoració de la vaga de pescadors de divendres i de la Concha ha subratllat que tenen tot el seu suport. "Tenen tota la raó per estar descontents", ha comentat. Tant el diputat de Ciutadans, Jesús Méndez, com la diputada de Vox, Idoia Ribas, han plantejat la possibilitat de fer estudis per espècies per avalar el que reclamen els pescadors.

Per la seva part, el diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas 'Collet' ha reclamat que es reconegui "la singularitat" de les Balears, el mateix que ha demanat el diputat d'El Pi, Josep Melià, que ha exigit "fets i no només paraules" per al sector pesquer.

stats