Societat 22/02/2021

Les concentracions en suport de Pablo Hasél a les Illes sumen 16.000 euros en multes

La Delegació del govern espanyol a les Illes ha sancionat 21 persones

Ara Balears
2 min
Concentració en contra de l'empresonament de Pablo Hasél el 16 de febrer a Palma.

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha fet públic aquest dilluns el balanç de les concentracions en contra de l'empresonament del raper Pablo Hasél que es varen fer a Palma i Maó dia 16 de febrer. A partir dels informes emesos per la Policia Nacional sobre les protestes no autoritzades, la Delegació del govern espanyol ha decidit multar 21 persones amb sancions que, sumades, arriben als 16.218 euros.

Per una banda, dels participants en la manifestació de Palma se'n sancionen 18, amb multes de 13.816 euros en total. D'aquests, 12 s'enfronten a multes de 601 euros cadascun per una infracció greu de desobediència a l'autoritat per no fer cas dels requeriments de la Policia Nacional. Els agents varen avisar a través de megafonia que la concentració no estava emparada i varen recordar que les reunions no estaven permeses per motius sanitaris, per la qual cosa els demanaren que abandonassin la plaça d'Espanya de Palma.

El cas més greu és el d'un home al qual atribueixen dos expedients sancionadors per un valor de 1.202 euros per dues infraccions greus –desobediència a l'autoritat i obstrucció a l'autoritat en el desenvolupament de les seves funcions. Segons l'informe policial, aquest ciutadà no va fer cas als agents quan li varen demanar que se n'anàs del lloc on es feia la concentració i va entorpir la seva tasca quan intentaven identificar un altre dels assistents.

Hi ha tres persones més que apleguen sancions de 1.200 euros per una infracció greu –desobediència a l'autoritat–. Un d'ells està acusat de no atendre les indicacions de la Policia Nacional que li demanava que partís i que es va negar a identificar-se cinc vegades. Els altres dos van participar activament en la concentració i també es van negar a entregar la seva documentació.

Per altra banda, hi ha dos implicats que s'enfronten a dos expedients sancionadors que sumen 901 euros per una infracció greu –desobediència a l'autoritat, de 601 euros– i una infracció lleu –manca de respecte als policies, de 300 euros–. Els dos van desobeir els agents, els van increpar i insultar en diverses ocasions. A més, un d'ells es va negar a identificar-se i va intentar fugir.

A Maó se sancionen només tres participants, amb multes que en total sumen 2.402 euros. Un d'ells s'enfronta a una infracció greu –desobediència a l'autoritat– per no atendre les indicacions de la Policia Nacional quan demanava que partissin del lloc en què es feia la concentració. Juntament amb això, es va negar en diverses ocasions a identificar-se. Dues persones més s'enfronten a multes de 601 euros cada una per una infracció greu –també desobediència a l'autoritat– per ignorar els requeriments dels agents i perquè van quedar a la plaça fins que acabà l'acte.

stats