Cultura 17/02/2021

Centenars de persones es concentren a Palma, Maó i Manacor per la llibertat de Pablo Hasél

El raper està condemnat a nou mesos i un dia de presó per delictes d'enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona

2 min
Agents de la Policia parlen amb manifestants a la concentració per reclamar la llibertat de Pablo Hasél

PalmaUnes 200 persones s'han concentrat a la plaça d'Espanya de Palma per demanar la llibertat del raper Pablo Hasél, detingut aquest dimarts. Recordem que el músic està condemnat a nou mesos i un dia de presó per delictes d'enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.

L'Associació Mallorca Lliure havia convocat la protesta per a les 19 h, però els primers minuts només hi havia una desena de persones i ben aviat la policia els ha avisat que no podien manifestar-se perquè la convocatòria no s'havia fet amb 24 hores d'antelació. Els agents no han trigat a identificar alguns dels concentrats. "Li he preguntat a l'agent quin problema hi havia que estigués aquí tot sol, sense desplegar cap cartell ni pancarta, i, igualment m'han identificat", ha explicat Àlex, que ha estat un dels primers a arribar a la concentració i que no entenia per què li demanaven que s'identificàs.

Semblava que la manifestació es dissolgués quan, deu minuts més tard, ha començat a arribar més gent, unes 200 persones, que de nou han ocupat el centre de la plaça. Han desplegat una pancarta on es podia llegir: "Pablo Hasél, llibertat. La repressió no ens atura. Valtonyc, et volem casa" i han cridat "llibertat d'expressió" i "fora les forces d'ocupació". En aquest moment, la policia ha irromput de nou a la plaça, avisant que s'havia de dissoldre la concentració i ha identificat més persones.

Agents de la Policia Nacional controlen els manifestants a Palma

En un parell d'ocasions la policia ha demanat, utilitzat el megàfon, que els manifestants que encara resistien a la plaça se n'anassin, recordant la prohibició de protestar. Aquests han resistit fins passades les 20 h, fins que finalment han decidit retirar-se, deixant la pancarta a terra, que posteriorment els agents han recollit.

L'Associació Mallorca Lliure havia convocat simultàniament una altra manifestació a la Bassa de Manacor, on s'han concentrat desenes de persones, inclosos el batle de la ciutat, Miquel Oliver, i l'expresident del Parlament, Balti Picornell.

Un altre dels punts de l'Arxipèlag on els illencs han mostrat el seu suport al raper ha estat Maó. A les 18.30 h unes 2000 persones s'han reunit a la plaça de la Miranda per protestar per la detenció de Pablo Hasél i reclamar la llibertat del raper.

stats