Comerç
Societat 20/01/2024

Comptabilitzen més de 130 comerços tancats a Palma en protesta perquè Sant Sebastià no sigui festiu

Pimem diu que "no s'entén canviar Sant Sebastià per Sant Joan" perquè aquesta darrera festivitat "no pinta res a Palma"

ARA Balears
2 min
El carrer del sindicat buit en una imatge d'arxiu.

PalmaL'associació del comerç de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem-Comerç) ha comptabilitzat uns 138 comerços de Palma tancats a les principals travessies comercials de Palma en protesta perquè Sant Sebastià no sigui festiu. Aquesta entitat va fer una crida per tancar el petit comerç per "coherència i reivindicació" del patró de Ciutat. Enguany l'Ajuntament va decidir, per primera vegada i per unanimitat, no declarar festiva aquesta data perquè coincidia amb el cap de setmana.

Així ho ha informat el vicepresident de l'associació del comerç de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem-Comerç), Miquel Àngel Salvà, en declaracions a Europa Press, en què ha comentat que al voltant de les 11.00 hores ha fet una volta pels carrers Oms, Rambles, Costa de la Pols, Sant Miquel, Jaume II, Sindicat i Velázquez i ha observat que "estaven buits, malgrat ser dissabte", i ha comptabilitzat "uns 138 comerços tancats". Aquesta xifra és superior a l'esperada quan aquest dimecres, 17 de gener, van animar a tancar el petit comerç.

Salvà ha reiterat que "no s'entén canviar Sant Sebastià per Sant Joan" perquè aquesta darrera festivitat "no pinta res a Palma". I per aquest motiu, ha demanat a l'equip de govern municipal i a l'oposició "mantenir, com és tradició, els festius tant de Sant Sebastià com de Sant Esteve".

El vicepresident de Pimem-Comerç ha recordat que aquesta data es va votar per unanimitat per part de tots els partits polítics, per la qual cosa la reivindicació "és extensible a tota l'oposició". Així, ha confiat que, quan arribi el moment de decidir els festius per a l'any vinent, 2025, polítics, sindicats, patronals i veïns s'asseguin per acordar-los.

Per part seva, Pimeco ha criticat també la decisió del Consistori palmesà. "L'Ajuntament de Palma no ha pensat en nosaltres", han publicat a les seves xarxes, en una piulada en la qual també han explicat que el 98% dels seus socis han obert.

stats