Polèmica
Societat 17/01/2024

El petit comerç fa una crida a tancar per Sant Sebastià malgrat que no és festiu a Palma

PIMEM anima fer-ho per "coherència i revindicació" del patró de Ciutat

ARA Balears
2 min
Un carrer comercial de Palma.

PalmaL'associació del comerç de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM-Comerç) ha animat a tancar el petit comerç per Sant Sebastià per "coherència i reivindicació" del patró de Palma. Segons ha informat l'entitat aquest dimecres en un comunicat, d'aquesta manera tant els ciutadans com els visitants podran percebre la festivitat del 20 de gener, que enguany no serà festiu per decisió de l'Ajuntament de Palma.

Així, PIMEM-Comerç considera que el tancament de les botigues "està més que justificat". "Es tracta que tota la ciutat pugui gaudir de la festivitat, una cosa comprensible i lògica per a qualsevol comunitat que desitgi reivindicar el seu patró", diu la nota. El vicepresident de l'entitat, Miquel Àngel Salvà, ha recordat que és la primera vegada que el 20 de gener no és festiu a Palma per Sant Sebastià, una circumstància que és "impensable a València per Sant Josep i les falles; a Barcelona per la Mercè i a Ciutadella per Sant Joan". Salvà ha comunicat que ja té constància que molts socis de PIMEM-Comerç tancaran els seus negocis el dia de Sant Sebastià.

L'associació ha remarcat que aquesta la decisió de no fer festiu el dia del patró es va votar per unanimitat per part de tots els partits polítics. Per això, les crítiques no van dirigides únicament a l'equip de govern, sinó que és "extensible a tota l'oposició". "No s'entén que es canviï Sant Sebastià per Sant Joan. Sembla una decisió presa per polítics que fa dos dies que viuen a Palma", lamenta l'entitat, a més de recordar que les activitats que ha programat l'Ajuntament de Palma per a dissabte afecten l'activitat dels consumidors. Salvà ha considerat que la gimcana i els concerts de la nit anterior conviden a un matí "tranquil i relaxat, més pensat per a activitats en família o descans que per anar de compres", ha dit.

stats