Societat 23/12/2021

El comitè d'empresa de SFM reclama incrementar la plantilla i reprendre les negociacions amb el Govern

Aquest dijous se suprimiran 28 trens per falta de personal

ARA Balears
1 min
Dos trens del SFM en una imatge d'arxiu.

PalmaEl comitè d'empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha reclamat al Govern que s'incrementi la plantilla i es reprenguin les negociacions. Segons han explicat en un comunicat, els treballadors han qualificat la situació de "preocupant". "El Govern s'aïlla i això no s'arreglarà confinant responsabilitats", han dit.

En aquest sentit, el comitè ha assegurat que aquest dijous se suprimiran 28 trens per falta de personal. "El cinisme de la circular no ordena ampliar al màxim la longitud dels combois, sinó maximitzar-ne l'ocupació unint els passatgers de la línia de metro de Marratxí als trens de les altres línies", han assenyalat.

Davant d'això, els empleats han alertat que els passatgers aniran molt estrets en un moment en què hi ha una incidència alta de coronavirus. "El servei ferroviari està a punt d'entrar a l'UCI, els símptomes són evidents i els representants del Govern es varen plantar en un negacionisme inexplicable", han remarcat. A més, han insistit que s'aprofiti "l'impuls dels fons europeus com a remei definitiu a aquesta situació".

stats