Societat 22/06/2021

Comencen les obres per eliminar l'àrea de peatge del túnel de Sóller

El projecte preveu fer una actuació per organitzar el trànsit a l’entrada i a la sortida de la infraestructura

ARA Balears
1 min
L'inici de les obres per eliminar l’àrea de peatge del túnel de Sóller

PalmaL'àrea de peatge del túnel de Sóller comença a desaparèixer. Aquest dimarts el departament de Mobilitat i Infraestructures ha iniciat les obres per retirar les cabines i màquines de cobrament que estan en desús des del 2017, quan el pas pel túnel va passar a ser gratuït.

Segons han informat en un comunicat, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha visitat l'inici del projecte de retirada de tota la infraestructura construïda entorn de l'àrea de peatge i l'han acompanyat els batles de Bunyola, Andreu Bujosa, i de Fornalutx, Francesc Marroig, i el primer tinent de batle de Sóller, Carlos Darder.

Sevillano ha assegurat que "cada acte que el Consell de Mallorca realitza en aquest túnel són passes que ajuden a eliminar l'estigma d'aquesta infraestructura que lamentablement es continua vinculant a les maquinacions delictives que van embolicar el procés de construcció". En aquest sentit, el conseller ha remarcat que l'objectiu és tornar aquest túnel als ciutadans de Mallorca i, especialment, als municipis de la Vall de Sóller i Bunyola.

La retirada dels elements fixos de l'antic peatge obeeix a la necessitat d'eliminar obstacles inservibles per a la lliure circulació de vehicles que transiten pel túnel i evitar accidents per impactes contra les instal·lacions i les vorades i illetes que protegeixen les cabines de cobrament. El projecte, que té un termini de tres mesos i un cost de 337.813 euros, preveu que només quedi una zona d'explotació i manteniment que inclou l'edifici de control d'instal·lacions. A més, s'aprofitarà per fer-hi una actuació per organitzar el trànsit tant a l'entrada com a la sortida del túnel.

stats