Societat 04/03/2021

Comencen les obres de la futura Casa Museu Baltasar Porcel a Andratx

L'espai tindrà una sala dedicada a l'escriptor andritxol i sales polivalents on es faran exposicions i altres actes culturals

ARA Balears
1 min
L'edifici que acollirà la Casa Museu Baltasar Porcel

PalmaLes obres per rehabilitar la que serà la futura Casa Museu - Centre Cultural Baltasar Porcel ja han començat. L'espai està compost per tres cases d'uns 1.000 metres quadrats en total i està ubicat al carrer Alemany cantonada amb Metge Gaspar Pujol, al municipi d'Andratx. Avui el batle del municipi, Joan Manera; la regidora de Cultura, Ruth Mateu, i l'arquitecte tècnic municipal, Álvaro Homar, han visitat l'inici de les obres.

L'objectiu de l'àrea de Cultura del Consistori és fer un centre polivalent de cultura, que combini un espai permanent dedicat a l'escriptor andritxol, però també sales on fer exposicions, conferències, presentacions de llibres... En definitiva, "un casal obert al poble i les seves entitats culturals", apunten en un comunicat.

Les obres consistiran a consolidar-ne l'estructura, que ara mateix es troba en mal estat de conservació i hi ha perill d'enfonsament dels elements de construcció cap a la via pública. D'aquesta manera, es protegirà tot el conjunt edificatiu, que és de titularitat pública. A més, es deixaran els espais més diàfans i s'intentaran anivellar al màxim els nivells entre les tres cases.

El pressupost del projecte es va licitar per 359.147,63 euros i s'ha adjudicat per 292.705,31 a l'empresa Excavaciones y Construcciones Briscal SL. Al mateix temps, el departament de Cultura ha tramitat una subvenció del Consell de Mallorca per obres bianual, amb la qual s'han aconseguit 270.857,12 euros.

L'Ajuntament preveu que en nou mesos estigui acabada la primera fase. Actualment, la regidoria està treballant amb la licitació del projecte i direcció d'obra de la segona fase, que s'espera tenir abans de l'estiu. Serà en aquest apartat on es desenvoluparà el projecte d'interior: el programa de necessitats, usos i acabats de l'edifici.

stats