Coca d'albercoc INGREDIENTS
ELABORACIÓ: Dins un bol hi rompem els ous, millor que estiguin a temperatura ambient, i els batem suaument amb el sucre i la mel. Aprofitem la llet tèbia per diluir-hi el llevat i ho incorporem tot al conjunt. Hi afegim l'oli, que pot ser d'oliva, de gira-sol o una barreja dels dos. Ja és el moment de tirar-hi la farina a poc a poc, mesclant-ho tot molt bé fins aconseguir una pasta fina. Deixem reposar la coca dins un motle, que prèviament haurem untat d'oli, fins que més o manco dobli el volum. Això pot durar dues hores. Mentre la coca puja, llevem els pinyols als albercocs i els triturem. Quan la pasta sigui a punt, la posem al forn uns quinze minuts, fins que sigui mig cuita. Ara hi aboquem els albercocs triturats i al damunt una capeta de sucre, que variarà segons la dolçor natural dels albercocs i com de llépols que siguem. Ho tornem a posar al forn fins que sigui cuit, més o manco quinze minuts més. Bon profit.
4 ous
40 grams de llevat de forn
150 grams de sucre
40 grams de mel
200 mil·lilitres de llet
125 mil·lilitres d'oli
450 grams de farina de blat
1 quilo d'albercocs de galta vermella
sucre