Hipoteques
Societat 20/02/2023

Els ciutadans de les Balears necessiten destinar durant 10 anys el seu salari íntegre per pagar una hipoteca

Les Illes Balears tancaren el 2022 amb els tipus d'interès més cars de tota Espanya

ARA Balears
1 min
Compra d'habitatges a les Balears

PalmaEls ciutadans de les Balears necessiten destinar 19,26 anys de salari íntegrament per pagar una hipoteca, fet que converteix les Illes Balears en un dels territoris amb major esforç salarial per fer front al pagament d'una hipoteca, segons un estudi d'Hipotecas.com. La xifra de les Balears és molt superior a les de Madrid i les Canàries, les altres dues regions que completen el grup dels territoris amb més esforç salarial, amb una mitja de 7,49 i 6,06 anys respectivament.

Les altres dues Comunitats que superen la barrera dels cinc anys són Catalunya (5,36 anys) i el País Vasc (5,30 anys). La majoria dels territoris se situa entre els quatre i els cinc anys. Segons el portal Canal Online de Crèdits Immobiliaris (UCI), l'import mitjà de les hipoteques a les Balears és el més elevat en comparació amb la resta del país, que se situa en 245,24 euros. A més, les Illes són l'octava Comunitat en el rànquing del salari mitjà estatal, amb 23.881,42€ de mitjana, per sota de la mitjana estatal (25.165,51 euros), segons dades de l'INE.

Amb tot, les Illes Balears tancaren el 2022 amb els tipus d'interès més cars de tota Espanya. La mitjana es va situar en 1.097,9 euros al mes de mitjana, la xifra més cara de tota l'Estat. Són xifres recentment publicades pel Col·legi de Registradors de la Propietat. Cal recordar que la hipoteca mitjana espanyola és de 646,7 euros, així que els ciutadans de les Illes paguen per la compra dels seus pisos un 70% més d'hipoteca que la mitjana espanyola.

stats