Colisée d'Eivissa
Societat 03/10/2023

Cirer es compromet a millorar l'atenció geriàtrica a la residència Colisée

Les famílies dels 84 residents diuen que "per primera vegada en molts mesos" s’han sentit escoltades

Esther Cabezas
2 min
Sa Residència Colisée és propietat del fons inversor suec EQT.

EivissaEl Comitè de Famílies de Colisée Sa Residència es mostra esperançat després de la reunió amb l'equip de la Conselleria de Famílies i Afers Socials del Govern, a la qual ha assistit la consellera, Catalina Cirer. "Per primera vegada en molts mesos, ens hem sentit realment escoltats", asseguren des del col·lectiu. "Estam convençuts que tot l'equip ha pres consciència de la magnitud de la situació" que pateixen les persones grans ingressades en aquesta institució privada, concertada amb el Govern balear arran de la manca de places existents a Eivissa a les residències públiques. 

El Govern, segons puntualitzen des del Comitè, ha manifestat la voluntat de fer reunions periòdiques amb el director del centre, Toni Bauzá, “que ara és la persona que mereix la confiança dels familiars”, asseveren. Ha estat després d’aquestes converses amb els representants de l’actual Executiu, remarquen, que s'ha posat sobre la taula “la necessitat d'un treball conjunt amb les dues àrees més urgents, que són Salut i Educació”. 

Cal recordar que, fins al moment, els familiars dels 84 residents de Colisée han denunciat reiteradament la manca de cures adequades per a la gent gran quant a l'administració de la medicació, la higiene i una atenció sanitària deficient per l'escassesa de personal qualificat. I han arribat a dur a la fiscalia la manca de formació dels professionals, que actuen al centre com a infermers sense disposar de la titulació necessària. El col·lectiu de famílies assegura que la solució a aquest problema "passa per un abordatge transversal" de les deficiències, que també pateixen els residents privats, tal com han assegurat a l'ARA Balears diversos familiars que no formen part d'aquest comitè.

Les famílies es manifestaven diumenge passat al passeig de Vara de Rei per reclamar el respecte als drets humans de la gent gran a Eivissa a causa de l'“alarmant situació”, sota les sigles de Fadigma, Associació de Familiars per la Dignitat dels Majors a Eivissa, que han posat en marxa amb aquest objectiu.

stats