Una cinquantena de persones se solidaritza amb Valtonyc a Palma

El grup de suport a Valtonyc afirma que fa tres setmanes que no té notícies del raper

Una cinquantena de simpatitzants del grup de suport a Valtonyc i amics del cantant s'ha concentrat avui davant la Delegació del govern espanyol a Palma per denunciar la situació de repressió i per "reivindicar la llibertat d'expressió i de creació". Els concentrats s'han reunit entre una important expectació mediàtica i l'edifici totalment blindat i han llançat proclames demanant "llibertat d'expressió, Valtonyc absolució!".

Maria de Lluc Forteza, del grup de suport a Valtonyc, ha explicat avui que "fa aproximadament unes tres setmanes que va decidir retirar-se" per allunyar-se del focus mediàtic i descansar. La portaveu ha deixat la porta oberta al fet que el raper pugui continuar a Mallorca, tot i que ha recordat que el raper de sa Pobla ja va anunciar que no s'entregaria lliurement per entrar a la presó. "Podria ser que fos a una casa que no fos ca seva", ha dit i ha confirmat que fa uns quinze dies que el jove pobler no viu a casa seva.

A més, el grup de suport afirma que estarà al seu costat "sigui quina sigui la decisió que hagi pres". Forteza tampoc no ha aclarit quina serà la relació del grup de suport amb el cantant, en el cas que efectivament hagi partit fora de l'Estat espanyol.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF