Educació
Societat 10/03/2024

El CIFP Juníper Serra reuneix per primera vegada a Palma tots els centres d’excel·lència en turisme d’Espanya

La trobada ha tingut lloc del 6 al 8 de març i ha inclòs conferències, tallers i visites

ARA Balears
2 min
Foto de grup de les jornades.

PalmaEl Centre Integrat de Formació Professional (CIFP) Juníper Serra de Palma ha reunit per primera vegada a Ciutat tots els centres d'excel·lència en turisme d'Espanya i d'altres centres col·laboradors per mostrar els seus projectes d'innovació en educació turística i per trobar noves vies de col·laboració. La trobada ha tingut lloc del 6 al 8 de març i ha inclòs conferències, tallers i visites.

El director del CIFP Juníper Serra, Manel Aragonès, ha dit que reunir els nous centres d'excel·lència en turisme que s'han incorporat enguany a la xarxa, a més de centres col·laboradors, "és molt positiu" perquè els permet crear xarxa establint vies de col·laboració per ser "més innovadors i continuar millorant el gran nivell i qualitat" dels professionals del turisme que surten dels seus centres.

Un moment de la presentació sobre realitat augmentada aplicada als recursos turístics.

Segon han informat en un comunicat, un dels plats forts de les jornades ha estat la sessió sobre Nous perfils professionals en el sector del turisme, que va tenir lloc dijous, dia 7, a la Conselleria d'Educació i Universitats. S'hi va posar de manifest la necessitat d'innovar dins el sector educatiu per poder-se adaptar a noves demandes del sector turístic, però sobretot s'hi va destacar que "el servei personalitzat i l'atenció al client són imprescindibles i insubstituïbles avui dia". Els assistents a la trobada van poder gaudir d'una conferència i un taller pràctic sobre Els bessons digitals i d'una visita al Museu i a la Ciutat Romana de Pol·lèntia amb una presentació sobre realitat augmentada aplicada als recursos turístics per part de l'empresa REM Experience.

En la trobada, hi han participat els centres d'excel·lència en turisme CIFP Cuenca i CIFP Burlada (Navarra) a més dels centres col·laboradors CIFP Carlos Oroza (Pontevedra), CIFP Hostelería y turismo (Gijón), CIFP Hurtado de Mendoza (Granada), IES Hotel Escuela (Madrid), IES Calvià i IES Alcúdia.

Centre d'Excel·lència en turisme

El CIFP Juníper Serra va ser nomenat Centre d'Excel·lència en turisme l'any 2022 pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, un reconeixement estatal que permet dur a terme projectes d'innovació, recerca aplicada i treball en xarxa per tal de transformar les metodologies i incorporar tecnologies rupturistes i digitalització a l'FP.

stats