Societat 24/11/2023

El Centre Assessor de la Dona de Menorca ha obert 166 nous expedients a dones maltractades

Potenciar el Punt Lila i fer xerrades a centres educatius, entre les accions previstes

Iván Martín
2 min
Carmen Reynés, consllera de Benestar Social de Menorca.

MAÓDurant aquest 2023, el Centre Assessor de la Dona de Menorca ha fet 1.538 visites i ha atès 386 dones. De moment, aquest any ha obert 166 expedients nous. La majoria de les dones són ateses per més d'un tipus de maltractament. Els predominants són el maltractament físic i psicològic, el psicològic i el sexual.

El Consell de Menorca s'ha sumat al Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, que té lloc aquest dissabte, 25 de novembre. La consellera de Benestar Social, Carmen Reynés, ha llegit una declaració institucional a la seu del Consell de Maó, on s'ha fet un minut de silenci.

Entre les accions planificades pel Departament de Benestar Social encaminades a l'eliminació d'aquesta xacra, figura potenciar el Punt Lila. "Volem ampliar la prestació de serveis del Punt Lila, que ofereix informació en la prevenció i intervenció contra la violència masclista, per tal que el servei estigui present no només en les festes patronals, sinó també a altres esdeveniments on es prevegi una aglomeració de persones", explica Reynés.

"Igualment, hem iniciat a través de la patronal hotelera, Ashome, la difusió del protocol d'informació i actuació en casos de violència masclista als establiments de l'illa, ja que es produeix un nombre significatiu d'aquests delictes en període vacacional", afegeix la consellera. El departament també difondrà el protocol als establiments d'oci nocturns.

A més, es faran tallers i xerrades als centres educatius i instituts de l'illa, amb l'objectiu de formar els menors en la igualtat de gènere. Precisament, aquestes xerrades s'impartiran a través del Punt Lila, per apropar la feina que es fa als instituts i conscienciar els alumnes sobre com actuar en cas de presenciar o viure una situació de violència masclista. I el director insular d'Atenció Social, Daniel García del Mar, també farà xerrades als centres educatius i instituts sobre problemes adolescents des de la perspectiva judicial, entre els quals farà una menció especial a la violència masclista.

A banda, s'està treballant en una especialització del personal del Centre Assessor de la Dona. "Consideram necessari que els tècnics que assisteixen les víctimes siguin personal especialitzat en la matèria per oferir una solució adequada a les dones que acudeixen al servei. Per aquest motiu, estam fomentant l'assistència dels tècnics a diferents cursos per millorar i especialitzar l'atenció que es dona a les víctimes de violència masclista des del Consell", conclou Carmen Reynés.

stats