Societat 14/01/2019

Cemex pretén acomiadar 86 dels 98 treballadors de la fàbrica de Lloseta

La planta d'aquest poble és la més afectada per l'ERO

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears

PalmaLa primera proposta de les negociacions de l'ERO de la fàbrica de Cemex a Lloseta pretén acomiadar 86 dels 98 treballadors. Segons ha informat el president del comitè d'empresa de Cemex, Vicenç Villalonga, a l'ARA Balears, Cemex només es compromet a mantenir 12 dels treballadors de la planta, mentre que la resta es mantenen a l'espera d'una possible reubicació en alguns dels projectes que Cemex, Enagás o Acciona duran a terme a Lloseta.

Villalonga ha remarcat que "només és la primera proposta i que res no és definitiu". A més, ha informat que "les negociacions continuaran la setmana que ve a Madrid".

L'ERO de la cimentera de Cemex forma part del que fa l'empresa a tot l'Estat i que afectarà 188 treballadors de les fàbriques de Lloseta i Gádor (Almeria).

Lloseta

La reestructuració de Cemex té a Lloseta un dels punts centrals. L'empresa té previst dur a terme al municipi del Raiguer fins a vuit projectes, entre els quals destaca la construcció d'una planta d'hidrogen. El Govern balear preveu que la inversió total per a la posada en marxa dels projectes oscil·li entre 41 i 42 milions d'euros.

stats