Partits
Societat 12/10/2023

El cementeri de Marratxí tindrà l’espai dedicat a la mort perinatal impulsat la legislatura passada

MÉS per Marratxí, impulsor de la iniciativa, celebra que s’inauguri aquest lloc que recorda “un dolor invisibilitzat”

ARA Balears
1 min
El cementeri de Marratxí en una imatge d'arxiu

PalmaEl cementeri de Marratxí tindrà l'espai dedicat a la mort perinatal que es va impulsar la legislatura passada. MÉS per Marratxí, que va ser l'impulsor de la iniciativa, ha celebrat que s'inauguri aquest lloc que recorda "un dolor invisibilitzat" i que permetrà a les famílies "que han passat per aquest tràngol" tenir un espai per poder tenir presents els infants que ja no hi són".

En una nota de premsa, la formació ha recordat que, a proposta seva, en el ple d'octubre de 2021 es va aprovar per unanimitat la moció per a la creació d'aquest espai.

Aquesta idea es va treballar mitjançant un projecte creatiu que ha estat desenvolupat en el taller mixt d'ocupació 'Marratxí Ceràmica', de l'àrea de Formació i Ocupació, des del desembre del 2022. La iniciativa va tenir el vistiplau i la col·laboració del SOIB i els alumnes han estat els qui han dut a terme el projecte en benefici de la comunitat.

Un dels projectes desenvolupats en el taller mixte d'ocupació 'Marratxí Ceràmica'

"És una mostra més de la sensibilitat que vàrem demostrar la legislatura passada cap a temes com pugui ser la mort d'un fill durant l'embaràs, el part o poc després de néixer, una realitat present en nombroses famílies", ha expressat la portaveu de MÉS per Marratxí, Aina Amengual, que ha lamentat que és "un fet devastador" per a les famílies i que "per desgràcia és comú que no rebin el suport que necessiten en el sistema sanitari o en l'entorn social".

stats