Societat 07/03/2022

CCOO i UGT convoquen concentracions per a dimecres a les 12 h per demanar la pau a Europa

Els sindicats reclamen "la retirada de les tropes russes d'Ucraïna"

2 min
Els secretaris generals de CCOO i UGT a les Balears, José Luís García i Lorenzo Navarro.

PalmaEls secretaris generals de CCOO i UGT a les Balears, José Luís García i Lorenzo Navarro, han anunciat aquest dilluns les concentracions convocades per a dimecres dia 9 de març a les 12 h per reclamar la pau a Europa. Amb la intenció de mostrar "solidaritat amb la ciutadania ucraïnesa", els sindicats conviden els treballadors a participar davant els seus llocs de feina en una concentració silenciosa de cinc minuts i a la resta de la ciutadania, a la plaça d'Espanya de Palma.

"Avui més que mai, cal recordar els principis d'Europa: la pau, la democràcia i la solidaritat", ha defensat Navarro. "Hem de demanar una vegada més l'alto el foc i la retirada de les tropes russes d'Ucraïna, la guerra s'ha d'aturar immediatament. Suposa la més absoluta violació del dret internacional i dels drets humans", ha continuat.

El director general d'UGT ha animat a solidaritzar-se tant amb la població ucraïnesa com amb la russa. "La comunitat russa no és Putin, i també s'està manifestant en contra de les atrocitats que està cometent el seu govern. Són persones que estan sent detingudes i empresonades per demanar el que tots volem: la fi de la guerra a Europa", ha recordat.

Crida a les autoritats

Per això, ha assenyalat que els sindicats demanen a les autoritats "que s'esforcin al màxim possible per fer arribar les ajudes, que es respectin els corredors humanitaris i que s'aculli el nombre més alt de persones refugiades". "En un conflicte, el sindicalisme se solidaritzarà sempre amb les víctimes per la pau, el diàleg, el respecte a la vida, la democràcia i al dret internacional", ha afegit.

"Com hem vist aquests darrers anys, estam vivint una onada d'extrema dreta a Europa i tot el món, que s'està alineant amb Putin i que està llançant missatges antieuropeistes", ha declarat García. "Sabem que el nacionalpopulisme és un risc per a la democràcia del nostre país, Europa i tot el món", ha advertit.

stats