Societat 04/12/2020

CCOO anuncia més mobilitzacions per la congelació salarial dels funcionaris

El sindicat vol saber quan podran cobrar aquests doblers els treballadors públics

Ara Balears
1 min
Sindicats durant una manifestació.

PalmaEl sindicat Comissions Obreres (CCOO) intensificarà les mobilitzacions de protesta contra la congelació salarial dels funcionaris. L'objectiu és negociar amb el Govern aquesta congelació i saber quan podran cobrar-la, segons ha anunciat aquest divendres el sindicat en una nota.

L'anunci el fan després de la reunió de la Mesa de Negociació de Funció Pública, òrgan que representa quasi 38.000 empleats públics del Govern. Ha estat aquí on els sindicats han analitzat els resultats de les darreres concentracions i la manca de resposta per part de l'Executiu. "Davant el silenci del Govern i la manca de negociació de mesures pressupostàries, les forces sindicals hem acordat intensificar les mobilitzacions per continuar exigint una mesa de negociació", apunten.

CCOO critica que "el Govern progressista de les Balears és l'únic de tot el territori espanyol que perjudica els empleats públics després del sobreesforç que han fet amb la pandèmia, i no se'ls aplica la pujada salarial aprovada en els acords subscrits en l'àmbit estatal". En aquest sentit, recorda que el funcionari públic "sempre ha estat solidari en moments de crisi, tant econòmica com sanitària", i l'obligació dels sindicats és "exigir la negociació d'aquestes retallades i programar-ne la recuperació quan se superin les conseqüències generades per la pandèmia".

stats