Societat 17/03/2022

CCOO alerta de la "mala" gestió de residus perillosos en punts verds de Mallorca

El sindicat assegura haver detectat un “incompliment” de la normativa

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un punt verd.

PalmaCCOO ha denunciat aquest dijous un "incompliment" de la normativa en matèria de gestions de residus perillosos, especialment d'amiant, en punts verds de Mallorca, segons ha indicat en una nota de premsa.

Actualment, el sindicat està supervisant aquests punts verds, per comprovar que compleixen els requisits tècnics autoritzats per la gestió de l'amiant. Arran d'aquestes visites, la patronal ha recordat que la gestió dels residus perillosos s'ha de fer "en un espai tancat, cobert i ventilat, amb sòl impermeable".

Per altra banda, ha assenyalat que hi ha punts verds que tampoc disposen del material necessari ni donen les instruccions adients als usuaris perquè ells mateixos puguin empaquetar el material abans de dipositar-lo en aquests espais.

Així mateix, CCOO ha alertat que hi ha punts que tampoc tenen la senyalització reglamentària per informar del perill que tenen aquests residus per a la salut. És per això que el sindicat ha mostrat "preocupació" pels treballadors d'aquests espais, ja que poden estar exposats.

stats