Societat 15/06/2023

Cau 24 punts el nombre d'aprovats de Matemàtiques Aplicades a Selectivitat

Els alumnes que han superat la prova en el Bloc d'Admissió són el 70%, cinc punts menys que el 2022

1 min
Alumnes preparats per fer un examen durant la Selectivitat 2023 a la UIB.

PalmaEl percentatge d'alumnes que han superat l'examen de Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials al Bloc d'Accés de Selectivitat s'ha situat en el 46%, una xifra que, segons ha constatat el Secretariat Tècnic d'Accés a la Universitat, és inferior al de l'any 2022, que fou del 70%, el que significa un descens de 24 punts. En la mateixa línia, la nota mitjana dels estudiants ha passat de 5,96 a 4,65 (1,3 punts menys).

El nombre d'aprovats de Biologia, estable

Envers aquests resultats, la vicerectora d'Estudiants de la UIB, Carmen Touza, ha assegurat que "cal analitzar els factors que han influït en aquesta circumstància". En un comunicat, la UIB assegura que l'estructura de la prova s'ha ajustat al temari de segon de Batxillerat i als exercicis consensuats entre els professors, els especialistes de la UIB i la Conselleria. En el cas dels alumnes que s'han presentat a l'assignatura al Bloc d'Admissió, han superat l'examen en el 70% dels casos, amb una mitjana de 6,11. El 2022 varen ser el 75% els aptes, amb una mitjana de 6,34.

A l'altra assignatura en la qual enguany hi ha hagut rebombori entre els alumnes i docents, en considerar que els exàmens incloïen preguntes competencials fixades a la LOMLOE, però no al temari que havien fet, els resultats han estat millors. L'any 2022 varen aprovar el 88%, el mateix percentatge que enguany. Però la nota mitjana ha baixat de 7,29 a 7,11.

stats