Carxofes arrebossades: recepta i ingredients

1 min

Posam les carxofes dins una olla gran, les cobrim d'aigua i les duim a ebullició a foc màxim. En arrancar el bull, aturam el foc i les deixam dins l'aigua, amb l'olla tapada entre set i deu minuts, depenent de la mida de les carxofes i de com ens agradin de grenyals. Escolam i refredam les carxofes i després les anam arreglant llevant-los tota la fullaca vella i repelant bé la part llenyosa del tronc i la pelussa interior. Les xapam per la meitat i les passam una mica per farina abans de submergir-les dins la pasta i fregir-les dins abundant oli d'oliva a uns 180ºC. Per fer la pasta mesclam l'aigua, la cervesa i la salsa de soja i després hi incorporam la fècula fins a aconseguir una textura que ens permeti napar, però tan líquida com sigui possible. A l'hora de fregir, la pasta ha d'estar molt freda. Podem acompanyar les carxofes amb una amanida d'enciams variats amb una mica de fruita. Bon profit

2 quilograms de carxofes

50 ml de salsa de soja

250 mil·lilitres de cervesa

200 mil·lilitres d'aigua

175 g de fècula de blat de les índies

Oli d'oliva

Enciams variats ifruita del temps

stats