Societat 26/06/2021

Les cares de la setmana

ARA Balears
1 min
Les cares de la setmana

Juan Carlos Unzué

L’exentrenador i exfutbolista Juan Carlos Unzué ha apadrinat el projecte Upside Down Menorca, que cerca donar visibilitat a l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), malaltia que ell mateix pateix. La iniciativa l’ha duita a terme el nedador d’aigües obertes Daniel Rossinés, que ha completat la volta a Menorca en vuit etapes de 20 quilòmetres. La Fundació Luzón gestiona tots els doblers recaptats, que són destinats a Tricals, l’organisme europeu que compon la xarxa més gran de centres d’ELA del món.

Rosa Cursach

La Direcció Insular d’Igualtat de Mallorca, encapçalada per Rosa Cursach, ha fet una passa més enllà en l’atenció a les víctimes de violència masclista i aquesta setmana ha anunciat que ha duplicat el pressupost per als serveis psicològics destinats a aquestes pacients. En total, el Consell hi invertirà 1,2 milions d’euros en tres anys. Això ha permès, a més, reforçar l’atenció a les adolescents i joves, que ara tenen un servei específic i d’accés directe per via telefònica, WhatsApp o correu electrònic.

Almudena Domínguez

La Demarcació de Costes de les Balears, amb Almudena Domínguez al capdavant, ha negat a Projecte Home el permís per gestionar les boies de Formentor. Fa més de 10 anys que l’entitat fa una feina important en aquest indret: protegir la posidònia i la fauna marina. A més, ho utilitza com a recurs per a la reinserció laboral de persones amb problemes d’addiccions. La concessió va expirar el desembre del 2019, però Costes ha contestat aquesta setmana.

stats