Societat 02/02/2024

Canvis en el barem d'interins: Educació donarà fins a 30 punts als que hagin fet oposicions

El procés per crear la borsa estarà obert fins dia 25 de març

2 min
Una aula

PalmaLa Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats de la Conselleria d’Educació i Universitats ha canviat els barems dels interins i ha apostat per posar en valor les persones que han aprovat la primera fase d'un procés d'oposició. Per primera vegada, es puntuarà haver aprovat la primera fase i, a més, s'augmentarà la puntuació a les persones que han aprovat unes oposicions i no han aconseguit plaça (fins a 30 punts). D’aquesta manera es dona resposta a les demandes del col·lectiu d’opositors sense plaça.

A més, també s’ha revisat la puntuació referent a la formació acadèmica. Amb l’actualització de la baremació, ara es donarà més rellevància als títols acadèmics perquè els funcionaris interins tinguin més valor a la borsa (fins a 30 punts). Fins ara, l’experiència tenia molt de pes i amb aquesta mesura s’equilibra l’experiència amb la formació. També es tindrà en compte a l’hora de baremar el fet d'haver estat càrrec directiu en un centre (fins a 30 punts) i la formació permanent (30 punts). En total per aquests quatre aspectes, es podran obtenir, màxim, 75 punts.

Creació de la borsa, fins dia 25 de març

Amb aquests canvis, la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats fa una aposta per reequilibrar la baremació i que l’experiència docent no tingui tant de pes en el còmput", assegura la Conselleria d'Educació. Aquests canvis s’han consensuat a la Mesa Sectorial d’Educació i tenen el vistiplau dels representants sindicals.

El procés per crear la borsa de funcionaris interins per al proper curs 2024-2025 s’ha obert aquest divendres i estarà obert fins dia 25 de març. Està previst que a final de maig es publiqui la llista provisional i a final de juny es facin públiques les llistes definitives.

stats