La campanya arriba als pancaritats

Crestatx reuneix Francina Armengol, Biel Company i Jaume Font

L'esplanada de Crestatx, plena d'envelats i també de firaires en el tradicional pancaritat de Pasqua, ha estat el punt de reunió de les planes majors del PSIB, PP i El Pi, que han aprofitat la concentració de gent per fer campanya electoral per als seus respectius candidats a les eleccions generals del proper diumenge i, de retruc, encalentir motors per als comicis següents on molts es juguen les garroves.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada per Vicenç Tomàs, Catalina Cladera i Cosme Bonet, entre altres dirigents, han repartit clavells vermells per captar l'atenció dels centenars de romeus que han omplert Crestatx, enmig dels aromes dels calderons d'arròs que moltes famílies anaven preparant passat migdia.

També entre la multitud s'ha deixat veure el president d'El Pi, Jaume Font, que ha saludat els seus adversaris, tant Armengol, com el candidat del PP al Govern, Biel Company, qui, acompanyat per Llorenç Galmés i Miquel Ramis, també ha volgut fer campanya en una de les romeries que solen reunir més gent a la Part Forana. Alguns dirigents del PP han fet el seu particular 'tour'. Així, Llorenç Galmés, candidat al Consell també ha visitat el puig de Sant Miquel a Montuïri.

Entre sa Pobla i Crestatx, un regueró de gent ha anat marcant el vial humà arran de carretera en els dos quilòmetres que separen ambdós llocs. L'ermita de Crestatx ha viscut la seva celebració religiosa també aquest dimarts, i a començament de l'horabaixa molts ja iniciaven el camí de tornada al poble, després de molts de dies de mal temps.

Com sol passar cada any en aquesta data, i davant l'allau de gent, la carretera entre sa Pobla i Pollença ha estat vigilada en tot moment per la Policia Local per tal que la gent que hi arribava en vehicle seguís un ordre a l'hora d'estacionar i que els vianants tinguessin cura a l'hora de creuar la carretera per arribar a la zona d'esbarjo.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF