Societat 23/03/2018

Protectores d’animals de Mallorca s’impliquen en una campanya d’esterilització de moixos domèstics

Impulsada per la clínica veterinària Mascotas, la iniciativa pretén combatre l'augment de ventrades no desitjades en aquesta època de l'any

Aina Solano
2 min
La campanya de castració de moixos domèstics es desenvoluparà fins el proper 20 d'abril.

PalmaUna quinzena d’associacions protectores d’animals de Mallorca s’han unit per col·laborar en una campanya d’esterilització de moixos a l’illa impulsada des de la clínica veterinària Mascotas. La iniciativa s’acaba de presentar coincidint amb l’arribada de la primavera, època en la qual la població felina augmenta. L’aparició de moltes ventrades no desitjades contribueix també que s’incrementi la xifra d’abandonaments i que protectores i persones vinculades al món del rescat i la protecció animal es vegin saturades. Amb l’objectiu de frenar aquesta allau de ventrades i de cries amb un futur incert, un total de 14 associacions proteccionistes, de la mà de la clínica veterinària Mascotas, han posat en marxa una campanya d’esterilització de moixos domèstics.

La campanya, que s’inicia ara i es desenvoluparà fins al proper 20 d’abril, pretén oferir facilitats als ciutadans que tinguin moixos domèstics sense esterilitzar que a vegades surten al carrer. Amb aquest motiu i amb la intenció d’evitar que moltes moixes apareguin després embarassades, la clínica oferirà un 30 per cent de descompte a tots els seus centres de Mallorca.

Les associacions de rescat animal que han donat suport a la iniciativa són l’Associació Feliznos, Valldemossa Cats i Cans, Associació Club del Moix, Associació Happy Cat, SOS Animal, Escoleta de Gatitos, Plataforma Balear per la Defensa dels Animals (Baldea), Associació Protectora de Moixos de Bunyola (Moixons i Moixonies) i la Societat Protectora d’Animals i Plantes de Puigpunyent i Galilea (Amics i Amats), Amics dels Animals d’Esporles, Colònies Moixets de Marratxí, Associació Robinas, i Associació Peluditos de Son Reus.

El gerent de la Clínica Mascotas, Antoni Marí, implicat des de fa molts d’anys en la problemàtica de l’abandonament d’animals a Mallorca i col·laborador amb multitud d’entitats proteccionistes, insisteix en la importància d’esterilitzar els moixos, ja que aquesta, assegura, “és l'única manera d’intentar evitar ventrades no desitjades i la multiplicació de la població felina, amb el consegüent increment de la xifra d’abandonaments”.

stats