Societat 09/08/2022

On cal posar l'aire a 27 °C i quines són les excepcions?

El Govern publica les instruccions per aclarir els casos en què preval la norma de prevenció de riscos davant les mesures d'estalvi energètic

ARA Balears
1 min
Aparell d'aire condicionat / THINKSTOCK

PalmaLes feines on et mous constantment i la temperatura és prou alta per a ser un risc laboral mantindran la temperatura dels aires entre els 14 i els 25 graus, així com indica la normativa de prevenció de riscos laborals. Aquesta normativa preval per sobre de les noves mesures d'estalvi i eficiència energètica, que marquen que la temperatura estarà compresa entre els 17 i els 27 graus.

Els establiments afectats són on la temperatura és alta, com a les cuines de restaurants i hotels, o on hi ha elevats nivells d'humitat, com bugaderies, i radiació tèrmica elevada, com a les plantes de ciment o forns; també, els llocs on es fa una activitat física intensa. Les empreses seran les que, a través dels seus serveis de prevenció, avaluaran els riscos laborals de cada lloc i determinaran les temperatures adequades que garanteixin la seguretat i salut dels treballadors. En canvi, no es veuran afectades aquelles feines més sedentàries, com les oficines i similars.

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball ha publicat aquest dimarts una instrucció per recordar i aclarir els casos en què preval per sobre del Reial decret llei d'estalvi energètic –RDL 14/2022–, pel que fa a la regulació de temperatures. El document ha estat elaborat amb l'assessorament tècnic de l'IBASSAL.

stats