Societat 27/01/2022

Cabrera rebrà prop de deu milions d'euros de l'Estat per la gestió i la investigació a la part ampliada

La inversió arriba després que la Comunitat hagi aconseguit la gestió unitària de tot el Parc Nacional

ARA Balears
1 min
L'arxipèlag de Cabrera.

PalmaEl Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat, aquest dijous, el Conveni entre el Govern i l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals (OAPN) per al finançament d'activitats de gestió i investigació a la part ampliada del Parc Nacional Maritimoterrestre de Cabrera. L'Executiu ha anunciat que es fa efectiu el traspàs de 9.940.000 durant el període 2022 - 2025, per fer actuacions basades en sis eixos: inversions en infraestructures, embarcacions, vehicles i instal·lacions; investigació; ús públic; recursos naturals; control i vigilància i coordinació i organització.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, s'ha mostrat satisfet amb aquesta fita. "Dotar econòmicament la part ampliada reconeix la sobirania d'aquesta terra en la conservació de la joia de la corona dels espais naturals protegits, cosa que permet adaptar-la a l'emergència ecològica a què ens enfrontam", ha recalcat Mir.

El Conveni té una vigència de quatre anys i es podrà prorrogar quatre anys més si la Comissió de Seguiment ho estableix així. Aquesta comissió estarà integrada per representants de la Conselleria de Medi Ambient i Territori i de l'OAPN. El Govern s'encarregarà d'elaborar i coordinar els projectes que deriven dels sis eixos previstos.

stats