Els set busos nous de la flota de l'EMT es finançaran amb fons Feder

Aquests vehicles funcionaran amb gas natural, en substitució dels dièsel

La junta de govern ha aprovat aquest dimecres l'execució del projecte de substitució de set autobusos de 12 metres propulsats per dièsel per set busos de les mateixes dimensions propulsats per gas natural, que es finançarà amb fons Feder. Aquests nous vehicles, que s'integren en el procés de substitució de la flota actual de busos de l'EMT, faran els recorreguts de les línies 1, 3, 20, 46 i 41, que fan el seu itinerari per la zona de ponent de Palma. 

Així, el cost total subvencionable d'aquests nous vehicles és de 1.750.000 euros, 875.000 dels quals es podran finançar a través de l'Estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat del pla litoral ponent, que estipula, entre d'altres, com a eix prioritari, el desenvolupament de projectes que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni a tots els sectors i, en concret, la promoció d'un transport públic còmode i accessible. 

Aquest objectiu encaixa amb el projecte de renovació de la flota de busos de l'EMT que reduirà l'emissió de CO2 i de partícules a l'atmosfera mitjançant la motorització de vehicles més eficients. 

Cal recordar que, des del passat mes de maig, estan arribant a Palma els primers dels 100 nous busos propulsats amb gas natural. La previsió és que l'arribada de nous vehicles es completi de manera progressiva fins a la primavera del 2020.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF