Societat 04/08/2021

Els brots de coronavirus s'escampen per les presons espanyoles

Al centre penitenciari de Picassent hi ha 155 positius i 76 al de Las Palmas II, a Gran Canària

Daniel Martín
1 min
Un furgó i un cotxe patrulla de la Guàrdia Civil en el moment de la seva arribada a la presó de Picassent des de la Ciutat de la Justícia de València amb l'expresident Eduardo Zaplana

València155 interns al Centre Penitenciari Antoni Asunción valencià de Picassent (l'Horta), 76 al gran canari de Las Palmas II, 20 al madrileny d'Aranjuez i 14 al de Logronyo. Són les conseqüències dels nous brots de coronavirus que afecten els centres de reclusos de l'Estat potenciats per l'elevada capacitat de transmissió de la varietat delta.

La dada positiva és que fonts d'Institucions Penitenciàries han informat a l'agència Efe que la immensa majoria dels positius són asimptomàtics o que presenten símptomes lleus o molt lleus.

Els contagis es produeixen una setmana després dels positius detectats a la presó de Fontcalent, a Villena (Alt Vinalopó), amb 125 casos, Botafuegos (Cadis) amb més de 80, Zabalza (Àlaba) amb 16 i la madrilenya Alcalà-Mecó amb 22.

El segon brot més gran, el detectat al centre penitenciari Las Palmas II, ha obligat a posar en quarantena les instal·lacions, segons havia avançat aquest dimecres el periòdic Canarias 7 i ha confirmat posteriorment el delegat del govern espanyol a les Illes Canàries, Anselmo Pestana. En ser preguntat per aquest brot, Pestana ha precisat que els primers contagis es van detectar entre el 10% dels presos que no han volgut vacunar-se. És per això que ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana i ha demanat als negacionistes i antivacunes que reflexionin i tinguin en compte que amb les seves decisions perjudiquen els altres ciutadans, "tensionen el sistema sanitari, contribueixen a l'esgotament dels seus professionals i també al fet que es desatengui l'atenció a altres malalties".

stats