Societat 20/06/2020

Els britànics podran viatjar a les Balears sense fer la quarantena a partir d'aquest diumenge

Així, per als habitants del Regne Unit s'estableix la mateixa mesura que per als estrangers dels països de l'espai Schengen, excepte Portugal

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaEls britànics podran viatjar a les Balears -i a la resta d'Espanya- a partir d'aquest diumenge sense necessitat de fer els 10 dies de quarantena, segons ha anunciat la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya. Així, per als habitants del Regne Unit -el segon mercat emissor en nombre de turistes- s'estableix la mateixa mesura que per als estrangers provinents dels països de l'espai Schengen, excepte Portugal, que esperarà a aixecar el vet als ciutadans espanyols i reobrirà la frontera terrestre l’1 de juliol.

Com han fet els passatgers que han arribat a les Illes des de l'inici de la pandèmia, hauran d'omplir un qüestionari i a l'aeroport se'ls prendrà la temperatura com a mesura de control del coronavirus. Si algun d’aquests procediments indica que el passatger pot estar contagiat, se li fa una prova PCR i, en cas positiu, s’ha d’aïllar. Tot i que fins ara no ho preveia, el govern espanyol estudia fer tests PCR als turistes, segons va afirmar divendres la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, ReyesMaroto.

Després de 98 dies d'estat d'alarma, aquest diumenge torna la lliure circulació per la Unió Europea. Si bé la llibertat de moviments per a les Balears va començar el 8 de juny, quan varen passar a la fase 3, des de la matinada de diumenge és possible desplaçar-se arreu de l’Estat sense més restriccions que l’ús de la mascareta quan no es pugui mantenir una distància interpersonal d’1,5 metres.

Precisament per a aquest diumenge l'aeroport de Palma ja té programada l'arribada de 20 vols internacionals, mentre que a Eivissa se n'esperen cinc, la qual cosa suposa que les Balears rebran 25 avions de diferents aeroports estrangers en el primer dia d'obertura al turisme de les fronteres espanyoles, segons ha informat l'agència Efe.

Tanmateix, tot i l'obertura de fronteres, el govern espanyol

Nova normalitat a les Illes

A partir d’ara les comunitats autònomes recuperen totes les competències manllevades i seran les encarregades de regular qualsevol situació. A les Balears, la mascareta obligatòria als establiments comercials i als esdeveniments culturals i esportius, revetles només amb públic assegut i permís per obrir els locals d'oci nocturn però sense possibilitat de ballar són algunes de les mesures que entraran en vigor a partir de diumenge.

Cal destacar que, quant a l'oci nocturn, queda prohibida l'obertura de tota mena de locals ubicats a determinades zones de la Platja de Palma i Magaluf i al West End de Sant Antoni, incloses dins el Decret llei 1/2020 contra el turisme d'excessos. Sí que podran obrir els establiments amb un aforament inferior a les 300 persones (bar-cafeteria, bars de copes, discoteques, cafès concert, clubs de platja, sales de festa, sales de ball i similars), però hauran de tancar a les dues de la matinada com a tard, no es permet el ball a les pistes i la barra només es podrà fer servir fins a les 10 del vespre.

stats