Societat 18/10/2021

Els Bombers de Palma ja disposen d'una nova autoescala de 32 metres

ARA Balears
2 min
El nou vehicle dels bombers de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dilluns l'autoescala de 32 metres que tindran els Bombers amb l'objectiu de millorar el temps de resposta i garantir més agilitat en la circulació i més seguretat per als professionals. Segons han informat a través d'un comunicat, Cort ha invertit 850.000 a comprar aquesta escala i donar resposta a una necessitat dels Bombers per tenir accés a una actuació més àgil i eficaç en els incendis.

Una de les novetats d'aquesta autoescala és el temps que es tarda a muntar-la i que estigui completament operativa. Amb menys d'un minut els bombers disposaran d'aquesta eina, que els permetrà arribar a una altura de 32 metres. A més, l'Ajuntament de Palma ha informat que l'autoescala està dotada amb les últimes prestacions i novetats disponibles: té una cistella plataforma amb capacitat per a tres persones, un monitor d'aigua instal·lat en cistella i punts d'ancoratge de seguretat per assegurar línies personals anticaiguda i una línia de vida intertrams.

A més, el nou vehicle també té un semàfor de seguretat per al trànsit a través dels seus trams, sistemes d'assegurament i retenció en cistella, un portalliteres i una llitera per a rescat amb una capacitat de càrrega de 270 quilograms. L'autoescala també disposa de quatre estabilitzadors en creu als baixos del vehicle que s'adapten a l'ample disponible del lloc de treball i que possibiliten equilibrar l'escala malgrat els desnivells que pugui presentar el terreny. A més, té la possibilitat d'articular i estendre l'últim tram de l'escala, la qual cosa permet als bombers atacar incendis per darrere les teulades o fer salvaments en zones profundes.

El batle de Palma, José Hila, ha destacat que amb aquesta nova autoescala "els bombers tindran una eina més per a la seva feina, importantíssima a Palma, i els permetrà oferir un millor servei i donar millor resposta a les necessitats dels residents a la ciutat". "Invertim en material i recursos perquè ens preocupa que Palma funcioni i els serveis públics que prestam", ha sentenciat Hila.

stats