Societat 02/06/2022

Els bombers de Menorca van fer 706 serveis l'any 2021

Un 36% van ser de prevenció de perills i un 35%, salvaments, auxilis i rescats

Iván Martín
1 min
Bombers de Menorca de pràctiques.

MAÓEls bombers de Menorca van dur a terme l'any 2021 un total de 706 intervencions, 373 de les quals es van produir a Ciutadella, segons ha informat aquest dijous el nou responsable del departament, Joan Rosselló.

Rosselló ha explicat aquests detalls a la presentació de la Memòria del 2021, en un acte fet al parc de bombers de Maó. També ha afirmat que la torrentada de Ferreries del passat mes de setembre va ser l'actuació que requerí més desplegament.

Per la seva banda, la consellera de Cooperació Local de Menorca, Cristina Gómez, ha destacat el canvi de tendència a les tipologies de sortida: "Cada vegada es fan més serveis de salvaments, auxilis i rescats, en concret les relacionades amb el Camí de Cavalls".

Del total d'intervencions, el 36% foren de prevenció de perills públics com apuntalaments d'estructures en risc de caiguda, retirada de restes desplomades a la via pública, vessaments de materials perillosos, descàrrega de material explosiu o suport al llançament de focs artificials a les festes patronals. A més, el 35% van ser salvaments, auxilis i rescats, mentre que un 25% es van fer per a l'extinció d'incendis.

Entre les novetats del servei, el Consell ha destacat la realització per primera vegada a l'illa del curs bàsic de bombers i la contractació de cinc aspirants. El pressupost de l'any 2021 va ser de gairebé tres milions d'euros, el 35% dels fons procedents dels vuit ajuntaments de Menorca. Entre els dos parcs de bombers, Maó i Ciutadella, sumen 44 efectius professionals amb el reforç de 34 bombers semiprofessionals.

stats