Gastronomia
Societat 31/05/2024

On fer un berenar nostrat a Mallorca sense pagar preu de 'guiri'

Tot i l'imparable encariment dels aliments, encara hi ha alguns establiments que contenen els preus

3 min
El pa amb oli és una de les opcions més demandades per berenar a Mallorca

El berenar és un dels àpats més importants per a molta gent a Mallorca, sobretot si sortim a fora a fer-ho, ja que esdevé gairebé un ritual que es pot compartir amb família, amics o gaudint de la tranquil·litat d'un mateix.

Avui, emperò, és cert que l'oferta de berenars s'ha estès i ha canviat molt. Si fa uns anys, berenar volia dir anar a fer un variat o un pa amb oli amb llom, sípia o companatge; ara tenim tot tipus de torrades (que ja no pa amb oli), algunes de molt sofisticades amb alvocat, salmó i ous escalfats; i fins i tot, llocs especialitzats en bols de iogurt amb tota mena de cereals i fruites.

Malgrat tot, n'hi ha que sempre seran més partidaris de fer un berenar nostrat i d'altres tindran l'interès de tastar-lo, sobretot si és més econòmic que les sofisticades torrades amb ous poché. Però, on podem fer un berenar de tota la vida sense pagar preus per a 'guiris'? Si bé cada vegada hi ha menys llocs amb preus populars que permetin als treballadors i els veïns de zones turistitzades anar a berenar, encara avui queden alguns establiments que continuen apostant per la contenció dels preus, tot i l'encariment que han experimentat els darrers anys els aliments.

1.
Bar Plata

Carrer de l'Argenteria, 1. Palma

Bar Plata, al carrer de l'Argenteria 1, Palma

Situat al nucli antic de Palma, el Bar Plata és un dels establiments més emblemàtics de la ciutat. Obert l'any 1936, és un bar recordat per haver acollit reunions clandestines de militants del bàndol republicà a la Guerra Civil. Ara, és un dels cafès més apreciats pels veïns de la zona pels llonguets fets amb esment el tracte familiar i divertit d'en Tolo Serra i companyia. Obre de 07.15 a 15 h entre setmana, de 9 a 14 h els dissabtes i tanca en diumenge.

2.
Nou Convent

Plaça del Convent, 6. Manacor

Nou Convent

En Pep Lluís Veny i na Xisca Alzamora regenten el cafè Nou Convent. Situat a un espai per a vianants, devora l'antic convent, aquest establiment ofereix, de dilluns a divendres, una gran varietat d'entrepans i variats. Si voleu un bar amb bon ambient i tranquil·litat per berenar, el Nou Convent és una de les millors opcions si sou per Manacor. L'horari és de 8 a 15.30 h.

3.
Can Jaume

Carrer d'Antoni Marquès, 17. Palma

Bar Can Jaume

Si sou de llonguets, heu de fer una visita obligatòria a Can Jaume a Ciutat. Ubicat a una travessia del carrer Blanquerna, aquest establiment té un ampli horari, ja que obre de dilluns a dissabte de 7 a 21 h.

4.
Aràbic

Carrer de la Constitució, 4. Llucmajor

Aràbic

L'Aràbic és un cafè familiar del municipi llucmajorer que obrí les portes ara fa 30 anys. Situat en una zona per a vianants, aquest és un bon lloc si voleu gaudir d'un berenar a l'exterior, ja que té una agradable terrassa. Cafès, entrepans variats i pa amb oli en són l'especialitat. L'horari és de dimarts a dissabte de 9 a 16 h.

5.
Can París

Plaça de la Vila, Sencelles

Ca'n París

L'històric Can París és un dels cafès més apreciats del Pla de Mallorca. Un establiment familiar i acollidor que es convertirà en un dels vostres llocs preferits per compartir un berenar. Bon tracte i variats i panets que no us deixaran indiferents. Només tanca dimarts i té obert la resta de dies de 7 a 23 h.

6.
La Unión

Camí de n'Olesa, 53, sa Cabaneta

La Unión

Amb un recent canvi de direcció, el bar La Unión de sa Cabaneta és un bar, si més no, diferent. A banda de poder gaudir d'uns meravellosos llonguets i berenars, trobam una important col·lecció de fotografies i exposicions temporals de pintura d'artistes locals. A més, ofereixen bon ambient i bon tracte. La Unión obre de dilluns a divendres de 6.45 a 14 h.

7
Can Gaspar

Carrer general Weyler, 75. Pla de na Tesa

Pla de na Tesa

Can Gaspar és, segurament, un dels nuclis socials de Marratxí més importants. Ja sigui per la grandària del local o per la proximitat al campus de futbol i bàsquet del Pla de na Tesa, és des de fa dècades un dels establiments més concorreguts i apreciats pels veïns de la zona. Bons variats i entrepans per berenar a més d'una carta íntegrament en català, faran que vulgueu repetir. Només tanca els dilluns i obre de 7 a 23.55 h.

8.
Sa Via

Carrer Doctor Gómez Ullà, 23. Sa Pobla

Bar sa Via

Autèntic berenar casolà de sa Pobla. El bar sa Via és un dels cafès més populars pels poblers. Hi trobarem variats, magnífics pa amb olis amb carn torrada i un autèntic frit pobler, així que, si no us agrada el coent, no hi aneu. Bon tracte i ambient acollidor. Només tanca en diumenge i l'horari és de 6 a 15 i de 20 a 24 h.

stats