Successos
Societat 15/06/2023

El batle de Sant Josep ja ha declarat i es troba a l'espera que ho facin la resta de detinguts

Ángel Luis Guerrero ha passat a disposició judicial a primera hora del matí

ARA Balears
2 min
Cotxes de la Guàrdia Civil davant l'Ajuntament de Sant Josep.

PalmaEl batle en funcions de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Ángel Luis Guerrero (PSOE), ha declarat ja davant la jutgessa i haurà d'esperar que declarin la resta de detinguts en el procés obert per presumptes irregularitats urbanístiques en aquest municipi eivissenc.

Segons ha informat Europa Press, Guerrero, després de passar la segona nit a les dependències policials ha passat a primera hora d'aquest dijous a disposició judicial. La Guàrdia Civil va escorcollar aquest dimarts l'ajuntament de Sant Josep, així com altres punts de l'illa en un operatiu que continua sota secret judicial. A més de Guerrero, en l'operatiu han estat detinguts la lletrada municipal d'Urbanisme, dos advocats externs, així com un constructor i un aparellador, aquest darrer a Alacant. En l'operatiu s'investiguen presumptes irregularitats en construccions de Cala Bassa, es Cubells i Cala Vedella.

L'advocat Ricard Mesquida, en defensa del constructor detingut en aquest procés judicial, ha explicat a la seva arribada als jutjats que el seu client està acusat d'un delicte de suborn i d'un delicte contra l'ordenació del territori. Mesquida no ha aclarit la relació del seu defensat amb les presumptes irregularitats perquè existeix el secret de sumari, si bé sí que ha revelat que el seu client es va acollir davant la Guàrdia Civil al dret de no declarar.

Cal recordar que l'escorcoll a l'ajuntament de Sant Josep va començar a primera hora del matí de dimarts. El Consistori va tancar les portes al públic per impedir l'entrada a qualsevol que no hi estigués autoritzat. Els agents van fer sortir de l'Ajuntament tot el personal, excepte el Departament d'Urbanisme, que va poder partir hores més tard. També varen escorcollar els despatxos de diversos advocats d'Eivissa, entre ells Manuel Alcaide, ubicat al carrer de Pere Francès, i Lourdes Marí Garrido, a la recerca de documentació relacionada amb el cas. Cal recordar que el 2008 també se'n va fer un altre, relacionat amb el cas Huerta.

stats