Successos
Societat 13/06/2023

La Guàrdia Civil reté durant tot el dia el batle socialista de Sant Josep per un possible cas urbanístic

La Federació Socialista d'Eivissa ha mostrat el seu "respecte per les diligències judicials" i lamenta que el municipi torni a ser "focus de denúncies per il·legalitats urbanístiques de dècades anteriors"

ARA Balears
2 min
Un dels agents del cos policials durant el registre a l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

PalmaLa Guàrdia Civil té retingut des d'aquest dimarts matí el batle en funcions de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Ángel Luis Guerrero (PSOE), –qui també té les competències d'Urbanisme– durant un operatiu iniciat aquest dimarts en el consistori eivissenc per un possible cas urbanístic, segons ha avançat el Diario de Ibiza. El cos policial continua aquest horabaixa amb el registre a la institució, on el batle en funcions hi està col·laborant.

Tot i que la Guàrdia Civil no ha confirmat on s'estan fent els escorcolls, atès que l'operatiu està sota secret judicial, ha assegurat que "es tracta d'una operació delicada i gran". També han acudit al consistori l'advocat Josep Maria Costa i la lletrada Ascensió Joaniquet. A darrera hora de l'horabaixa, la Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) a enviat un comunicat per "manifestar el respecte més absolut per les diligències judicials que afecten l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia" i per desitjar que "tot s'aclareixi al més prompte possible". 

La Federació ha recordat que "el municipi de Sant Josep de sa Talaia ha estat diverses vegades en el focus de denúncies, investigacions i actuacions administratives i penals per il·legalitats urbanístiques que s'hi havien produït des de dècades anteriors". Davant això, han defensat, "el Partit Socialista, quan ha tengut la responsabilitat de governar, sempre ha treballat per esclarir-les, combatre-les i prevenir-les, així com per posar ordre perquè mai més no es tornin a repetir".

Escorcolls a advocats

L'escorcoll a l'Ajuntament de Sant Josep ha començat a primera hora del matí i a les 11 h el consistori ha tancat les portes al públic, per impedir l'entrada a qualsevol que no hi estigués autoritzat. Durant el matí, els agents han fet sortir del Consistori tot el personal, excepte el Departament d'Urbanisme, que va poder partir passades les 14 h.

Diario de Ibiza també ha informat que els agents han escorcollat els despatxos de diversos advocats d'Eivissa, entre ells Manuel Alcaide, ubicat al carrer de Pere Francès, i Lourdes Marí Garrido, a la recerca de documentació relacionada amb el cas. La Guàrdia Civil ha confirmat que s'estan fent actuacions simultànies a diverses ubicacions, tot i que no n'han donat detalls perquè les actuacions estan sota secret. No obstant això, encara es desconeix l'objectiu de l'escorcoll. Cal recordar que el 2008 també se'n va fer un altre, relacionat amb el cas Huerta.

stats