Successos
Societat 14/06/2023

El batle socialista de Sant Josep continua detingut a les dependències de la Guàrdia Civil

Els agents continuen en la instrucció de diligències, sense confirmar si es faran més registres en diferents punts d'Eivissa

ARA Balears
2 min
L'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

PalmaEl batle en funcions de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Ángel Luis Guerrero (PSOE), continua detingut a les dependències de la Guàrdia Civil de Sant Antoni. Segons ha informat aquest dimecres l'Institut armat a Europa Press, els agents continuen en la instrucció de diligències, sense confirmar si es faran més escorcolls en diferents punts d'Eivissa.

La primera tinent de batle de Sant Josep, Pilar Ribas, ha manifestat aquest dimecres que confien "plenament" en Guerrero i en els "funcionaris d'aquesta casa perquè sabem que treballen intensament perquè les coses funcionin". Per part seva, el lletrat Guerrero, l'advocat José Marí Costa, ha reconegut "no saber" en quin punt es troba la investigació i desconeix si continuaran els escorcolls. "No faig elucubracions", ha assenyalat. Quan se li ha demanat per com està el seu client, Costa s'ha referit al comunicat emès aquest dimarts per l'Ajuntament de Sant Josep en el qual es destaca que Guerrero havia estat col·laborant amb la investigació.

En aquest comunicat, s'afirma que el batle en funcions té "la confiança que podrà esclarir qualsevol sospita que pugui tacar una gestió urbanística que ha estat diligent i transparent, amb accions contundents en la matèria", han assenyalat des del Consistori. La Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) manifesta "el respecte més absolut per les diligències judicials que afecten l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia" i desitja que "tot s'aclareixi al més aviat possible". 

La Federació ha recordat que "el municipi de Sant Josep de sa Talaia ha estat diverses vegades en el focus de denúncies, investigacions i actuacions administratives i penals per il·legalitats urbanístiques que s'hi havien produït des de dècades anteriors". Davant això, han defensat, "el Partit Socialista, quan ha tingut la responsabilitat de governar, sempre ha treballat per esclarir-les, combatre-les i prevenir-les, així com per posar ordre perquè mai més no es tornin a repetir".

Cal recordar que la Guàrdia Civil va dur a terme aquest dimarts un operatiu en diferents punts de l'illa d'Eivissa, una acció que es troba sota secret judicial. L'escorcoll a l'Ajuntament de Sant Josep va començar a primera hora del matí i a les 11 h el consistori va tancar les portes al públic, per impedir l'entrada a qualsevol que no hi estigués autoritzat. Durant el matí, els agents van fer sortir del Consistori tot el personal, excepte el Departament d'Urbanisme, que va poder partir passades les 14 h.

Els agents també varen escorcollar els despatxos de diversos advocats d'Eivissa, entre ells Manuel Alcaide, ubicat al carrer de Pere Francès, i Lourdes Marí Garrido, a la recerca de documentació relacionada amb el cas. La Guàrdia Civil va confirmar que s'estan fent actuacions simultànies a diverses ubicacions. Cal recordar que el 2008 també se'n va fer un altre, relacionat amb el cas Huerta.

stats