Societat 13/09/2019

El batle de Palma convida Pimeco i Afedeco a decidir el futur de les galeries de la plaça Major

L’Ajuntament espera tenir tancat un projecte d’usos per a aquest espai abans que acabi l’any

A. T.
2 min
Un dels souvenirs de les galeries de la plaça Major

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha convidat aquest divendres Pimeco i Afedeco a partirticipar en el procés de decisió pel futur de les galeries de la plaça Major, que s’espera que estigui definit abans que acabi l’any. Amb motiu de la reunió que ha mantingut amb ambdues patronals, Hila els ha traslladat la situació de l’aparcament i dels locals subterranis, que des de dijous depenen de l’Ajuntament.

Segons el Consistori, l’aparcament, que disposa de 667 places, funciona amb normalitat, però els informes tècnics dels comerços no avalen la possibilitat d’una pròrroga en la concessió. En aquest sentit, el president de la Federació patronal d'empresaris de comerç de Balears (Afedeco), Antoni Gayá, assegura que “les galeries es troben en una situació molt complicada” i que “no s'hi pot fer gaire cosa més”.

La voluntat d’Afedeco és “donar una solució a les galeries com més aviat millor”, atès que es tracta “d’un espai emblemàtic que suposa una artèria principal per a la ciutat”. Gayá aclareix que no aposten per cap ús en concret, sinó que volen esperar a “tenir clar el que s'hi pot fer”. Així, esperen “estudis seriosos” que determinin “cap on anar” abans d’iniciar qualsevol projecte, “que costarà molts doblers”.

Per part seva, el president de l'Associació del petit i mitjà comerç de Mallorca (Pimeco), Toni Fuster, destaca que "les galeries tenen un ús comercial", de manera que si es volgués canviar, "l'Ajuntament ho hauria d'acceptar". Fuster ha recordat que "la plaça Major és un punt de referència per als mallorquins, no només per als turistes". Des de Pimeco assenyalen que el seu compromís és "tenir una idea clara del futur d'aquest espai abans del mes de desembre".

stats