Societat 28/08/2019

La batalla de Canamunt i Canavall és cada vegada més massiva, però no augmenta la quantitat d'aigua

Emaya posarà a disposició dels assistents aquest diumenge 22.000 litres d’aigua reutilitzada i apta per a consum humà

A. T.
2 min
La batalla de Canamunt vs Canavall

PalmaL'Ajuntament de Palma i el col·lectiu Orgull Llonguet han presentat aquest dimecres la cinquena edició de la batalla de Canamunt i Canavall, que tindrà lloc diumenge, 1 de setembre, a partir de les cinc de l'horabaixa al parc de la Mar. Els organitzadors han celebrat l'augment de participació al llarg dels anys i assenyalen que, tot i això, "han mantingut la mateixa quantitat d'aigua" que es posa a disposició dels participants, que serà de 22.000 litres en total. Enguany destaquen la celebració del 400è aniversari de la mort d'en Berga, per la qual cosa conviden els assistents a dur "pastissos".

El portaveu del govern municipal, Alberto Jarabo, ha agraït a les àrees d'Infraestructures, Medi Ambient, Seguretat i Participació Ciutadana la seva participació en la batalla. Emaya

serà l'encarregada d'abastir l'aigua -reutilitzada i apta per al consum humà- que omplirà les set piscines, des d'on ambdós bàndols podran carregar les armes. A banda d'això, Cort proveirà de 10 vàters portàtils i d'assistència sanitària amb ambulàncies i equips a peu. Malgrat que no han concretat quina quantitat de participació esperen per enguany, els organitzadors han declarat que ells estaran contents amb qualsevol xifra.

Juntament amb les tres o quatre piscines que tindran Canamunt i Canavall, respectivament, de 3.000 litres cada una, n'hi haurà una de destinada exclusivament als més petits. Segons han informat, la zona més propera al llac, entrant pel carrer de la Portella, estarà reservada als infants, perquè puguin jugar sense haver de ficar-se dins la batalla.

Una iniciativa autogestionada

"Hem agafat la història, l'hem retallada i hi hem jugat per passar-ho bé i demostrar que tothom pot crear coses", ha assenyalat un dels responsables de l'esdeveniment, José Juan Luna. En aquest sentit, han recordat que són "una entitat autogestionada". Per això, ha assegurat una altra de les organitzadores, Laura Velilla, animen a "comprar la camiseta d'Orgull Llonguet perquè només així és possible fer la festa".

Per tal de rebre suport en les tasques prèvies a la festivitat, el col·lectiu ha rebut la col·laboració d'un equip de voluntaris gràcies a IbJove. El camp de treball dura uns 15 dies i els seus participants provenen de diferents parts de l'Estat, com ara Catalunya, Madrid, Bilbao, Múrcia i Càceres.

stats