Societat 05/12/2021

Els bars no han d'exigir el certificat covid per entrar

Només s'ha de presentar per accedir a restaurants amb un aforament superior a les 50 persones

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha informat aquest diumenge que els bars i cafeteries de l'Arxipèlag no han d'exigir el passaport covid als clients per entrar a l'establiment independentment del seu aforament. L'endemà de l'entrada en vigor de la nova normativa sanitària, la Conselleria de Salut i Consum ha explicat que només l'han de demanar els restaurants i els llocs on s'ofereixi menjar com menús o que ofereixin els mateixos serveis que els restaurants.

Segons ha explicat la consellera de Salut, Patricia Gómez, es tracta d'un matís purament burocràtic, ja que des del punt de vista administratiu els bars i cafeteries no són considerats part de la restauració illenca. Gómez ha remarcat que aquesta mesura s'ha adoptat amb l'objectiu d'evitar aglomeracions on hi pugui haver persones que no estan protegides davant el virus i ha remarcat que per això han decidit que només afecti aquells establiments amb un aforament superior a les 50 persones.

Tot i que Salut encara no n'ha duit a terme un balanç oficial, fonts de la Conselleria asseguren que des que es va anunciar aquesta nova mesura s'ha registrat un lleuger augment de la vacunació. De fet, en les darreres 24 hores més de 1.000 persones han acudit a Son Dureta per vacunar-se i al Vacubús instal·lat al Mallorca Fan Shopping s'han administrat 119 dosis.

stats