Balears haurà de reciclar el doble de piles per complir la llei

Actualment es recull un 26,6% de les que es venen

La legislació actual estableix que abans del 2021 s'haurien de reciclar la meitat de les piles i bateries que s'hagin venut, segons informa Efe. Actualment, aquesta xifra a Balears se situa en un 26%, de manera que per complir la normativa se n'hauria de duplicar la recollida, d'acord amb les xifres aportades per la Fundació Ecopilas

"El repte és complicat", ha reconegut el president de la Fundació Ecopilas, José Pérez, amb motiu de la presentació de la campanya de reciclatge. A l'acte hi ha assistit el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, qui ha destacat "l'efecte nociu i important" que suposen els metalls pesants que contenen els dispositius de càrrega elèctrica. És "vital i totalment necessari posar en marxa una campanya per reforçar la recollida de piles", ha declarat Mir.

La campanya impulsada per l'entitat responsable de la gestió dels materials contaminants consistirà en la visita a 1.800 comerços de l'Arxipèlag que tenen l'obligació de recollir bateries i piles d'ús domèstic per comprovar si disposen de contenidors. En aquest sentit, es preveu repartir 1.000 nous recipients als establiments que no en tinguin.

El reial decret del 2015 que regula els objectius de recollida de piles atribueix a l'entitat de gestió, formada per fabricants i importadors de piles, la responsabilitat de complir les xifres i preveu una possible sanció. A més, tots els comerços que venen piles de qualsevol tipus o aparells electrònics tenen l'obligació de disposar de contenidors per recollir aquests dispositius de càrrega, segons ha recordat el responsable d'empreses i comunicació d'European Recycling Platform (ERP), Iago García.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF