Societat 15/02/2021

Les Balears rebran 12.500 vacunes contra el coronavirus aquesta setmana

Salut ha administrat el 83,4% de les dosis rebudes i més de 19.000 persones ja estan immunitzades completament

ARA Balears
2 min
Vacunes de Pfizer contra el covid-19.

PalmaLes Balears rebran 12.500 vacunes contra el coronavirus aquesta setmana. Aquest dilluns, el Ministeri ha començat a distribuir a les comunitats autònomes 483.000 dosis de Pfizer i la previsió és que n'arribin 7.020 avui horabaixa a les Illes. Aquestes se sumen a les 5.500 d'AstraZeneca que havien d'arribar aquests dies, l'enviament de les quals finalment es va avançar a divendres passat.

Fins avui, les Illes Balears han rebut 55.980 vaccins de Pfizer, AstraZeneca i Moderna i s'han administrat el 83,4% de les dosis. Fins a diumenge passat, Salut ha administrat un total de 46.738 dosis i 19.199 ja són vacunats definitius. Per illes, s'han posat 37.748 vaccins a Mallorca; 3.957 a Menorca; 4.759 a Eivissa i 274 a Formentera.

Actualment, s'està immunitzant les persones grans dependents, els seus cuidadors professionals i el personal sanitari. En acabar aquests col·lectius, els seguirà el personal essencial: docents, policies i bombers. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, va afirmar la setmana passada que creu "que es podran vacunar simultàniament els cossos policials i els docents". No obstant això, l'ordre en què s'immunitzarà el personal essencial de tot l'Estat s'ha d'acordar, en principi, en la Comissió de Salut Pública, que es farà aquest dimarts.

Cal recordar que el Ministeri de Sanitat només ha autoritzat el vaccí d'AstraZeneca per a persones d'entre 18 i 55 anys. És per aquest motiu i "la immediata disponibilitat de les dosis d'AstraZeneca" que l'estratègia de vacunació ha prioritzat el col·lectiu de professionals essencials i no altres persones vulnerables, com les majors de 80 anys.

El document del Ministeri recomana que les comunitats ajornin la vacunació dels sanitaris que s'han infectat per covid-19 fins que es compleixin els sis mesos des que varen ser diagnosticats. Fonts de Salut asseguren que aquesta decisió "es prendrà una mica més endavant", perquè ara com ara "les Balears estan centrades a vacunar les persones vulnerables a qui correspon administrar ara la vacuna: sanitaris i grans dependents".

 

stats