Societat 03/07/2020

Les Balears es preparen per a un possible increment de casos de coronavirus a la tardor

El Govern planteja un confinament "més limitat" com una de les solucions

Ara Balears
1 min
Organització hospitalària pel coronavirus a l'Hospital Germans Trias i Pujol

PalmaLes Balears es preparen davant un possible increment de casos de coronavirus durant la tardor. Segons ha informat el portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses del Govern, Javier Arranz, en una entrevista a IB3, el Govern balear està plantejant diferents escenaris per controlar l'expansió del coronavirus en cas d'un possible augment de casos.

Arranz no ha descartat l'opció de tornar a confinar la població de les Illes, encara que ha explicat que serien confinaments "més limitats". "Potser no tota la comunitat ni tot el país, sinó per edificis o barris", ha explicat Arranz. El portaveu ha remarcat també que actualment el Govern balear continua treballant en diferents escenaris per combatre el possible increment, però ha assegurat que el confinament entra dins els escenaris possibles.

Pel que fa a l'augment dels contagis en els darrers dies, Arranz ha assegurat que "els tres brots detectats a les Illes entren dins el que s'esperava", tot i que ha explicat que "els darrers casos que hem detectat són importats, persones de les Illes que han tornat a casa infectats". Arranz ha tornat apel·lar a la responsabilitat de la societat balear remarcant que "per evitar que un brot familiar passi a ser comunitari depenem de la responsabilitat individual de cada ciutadà".

stats